‘Kao voda‘

Mlada pjevačica koja očarava svojim glasom: Karla Pupis je ime za koje ćemo još čuti

Nakon niza uspjeha na raznim glazbenim natjecanjima, Karla je počela graditi i solo karijeru, a nedavno je izdala moćnu baladu ‘Kao voda‘, koju potpisuje provjereni autorski tim.

Mlada nada domaće glazbene scene, ako je suditi po njenom moćnom glasu, definitivno je Karla Pupis. Ova 20-godišnjakinja dolazi iz malog mjesta u okolici Opatije, Jušića, a za sebe kaže da se pjevanjem bavi od malena.

Nakon niza uspjeha na raznim glazbenim natjecanjima, Karla je počela graditi i solo karijeru, a nedavno je izdala moćnu baladu "Kao voda", koju potpisuje provjereni autorski tim.

Pogledajte video

"S autorskim timom kojeg čine Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivan Popeskić surađujem od početka svoje glazbene karijere. Suradnja je krenula na obostrano zadovoljstvo i još uvijek traje i nadam se da će još dugo potrajati. Ines i Arijana su, pa usudila bih se reći, moje dvije jako dobre prijateljice koje su uvijek tu kad mi zatreba", kazala je Karla za Gloria.hr

To je samo najnoviji korak u glazbenoj karijeri koju Karla gradi od svoje devete godine kada je krenula u osnovnu glazbenu školu i završila smjer gitare. "Osim dječjih festivala na kojima sam nastupala i osvajala prve nagrade, nastupala sam i na festivalu Grobnička skala gdje sam s pjesmom ‘Sneg’ autora Roberta Funčića osvojila drugu nagradu žirija. Trenutno sam studentica treće godine Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki te sam ove godine završila i srednju glazbenu školu I. M. Ronjgov u Rijeci, smjer solo pjevanje u klasi prof. Ariane Bossi", opisala je.

Čitajte i: Nakon tri albuma i osam Porina, Mia Dimšić predstavila svoju prvu knjigu: Na njezinom predstavljanju i zapjevala

Za vrijeme školovanja u srednjoj glazbenoj školi, išla je na međunarodno natjecanje “Lav Mirski” u Osijeku gdje je osvojila prvu nagradu za solo pjevanje, što je mladoj umjetnici ogroman poticaj i veliko priznanje.

image

Karla Pupis osvojila je brojne nagrada zbog svog pjevanja.

IRA&JOHN

Nastavak rada na karijeri

"Kada nakon toliko vremena pripreme i rada na skladbama za natjecanje osvojite takvo prizanje tada vidite da se sav trud i rad isplatio", dodala je pjevačica. Za svoju novu pjesmu "Kao voda" kaže da ju je poželjela otpjevati čim ju je čula, spot je sniman na Krku, iznad Baške, a osmislili su ga i realizirali John i Ira Kardum.

"Iza sebe imam tri singla sa spotovima koje je potpisala izdavačka kuća Croatia Records. Sa pjesmom ‘Novi dan’ predstavila sam se na Aurea pop festu u Požegi 2019. godine. Ove godine sam na 17. Čansonfestu u Kastvu s pjesmom 'Kako da ti rečen hvala' za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Mauro Staraj, osvojila nagradu publike", ispričala je.

Čitajte i: Dunja Ercegović kao Bad Daughter: Pjesme na kojima je dugo radila konačno je objavila na albumu

Kada ne studira na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki ili ne snima i ne radi na svojoj glazbenoj karijeri, Karla uživa u aktivnostima kao i svaka mlada djevojka.

image

Karla planira upisati Muzičku akademiju.

IRA&JOHN

"Slobodno vrijeme uglavnom provodim s frendicama, u izlascima, pogledam neki dobar film ili odem na neku svirku. U ovoj situaciji s korona virusom sam sve izlaske i druženja svela na minimum no nadam se da će se to ubrzo promijeniti te da će se sve vratiti u normalu", kazala nam je.

U planu ima stvaranje novih pjesama, ali i jedan san vezan uz školovanje.

"Željela bih da moje pjesme dopru do srca slušatelja i da moj stil bude prepoznat. Velika želja mi je upisati glazbenu akademiju u Zagrebu", zaključila je.

Linker
16. travanj 2024 19:15