‘Vječni sjaj‘

Matej Milošev violončelist i reperi TBF ponosni na zajedničku pjesmu: ‘Sve je odmah leglo‘

Trećim singlom zagrebački klasičar ujedno predstavlja i izlazak albuma ‘U prolazu‘, na čijih 10 pjesama gostuju brojna domaća poznata imena.

Klasični glazbenik Matej Milošev nastavlja oduševljavati glazbom koju radi u suradnji s najvećim talentima domaće scene. Ovaj violončelist sada je predstavio pjesmu "Vječni sjaj", ovaj put u suradnji s TBF-om, a ujedno objavljuje i svoj album prvijenac "U prolazu". Kako da je zagrebački klasičar odabrao splitske hip-hopere objasnio je u razgovoru za Gloria.hr.

"Od onog trenutka kada sam prvi put imao tu glazbenu misao u glavi, bilo mi je jasno da ovdje preko instrumentala čujem neki rap/hip-hop moment - nikad mi ništa drugo nije bila opcija", kazao je Matej Milošev kako je odabrao TBF za suradnju. Do Saše Antića je, kaže, došao preko zajedničkog izdavača.

Pogledajte video

"Javio sam se čovjeku s: 'Ej, ja sam Matej i imam tu neku pjesmu koju bi volio da poslušaš i javiš dojmove, pa ako ti se sviđa možda bi mogli raditi?' I eto, mislim da nije prošlo više od 15 minuta, i evo Saše koji se povratno javlja potpuno oduševljen i sa sto ideja već spremnih u glavi. Na njegov prijedlog u priču su ušli Luka i Mladen, tako da smo odjednom dobili gostovanje kompletnog TBF-a (ovog vokalnog djela) - što mi nije bilo ni u najluđim snovima. Par dana kasnije, Saša je bio gotov sa tekstom koji je apsolutno sjajan, i koji tjedan iza toga našli smo se 'na pola puta' kod Jereta u njegovom TwentyTwenty studiju u Zadru - oni iz Splita, a Tomislav i ja iz Zagreba - gdje smo onda kroz dan pun šale, dobre volje i odličnih baza snimili svu trojicu i zgotovili stvar", opisao je Matej kako je izgledala ova glazbena suradnja.

Čitajte i: Mladi violončelist o svom slavnom ocu i suradnjama s glazbenicima kojih se ni zvijezde ne bi posramile

Čitajte i: Saša Antić u intervjuu otkriva: ‘Nije bilo svirki ni prihoda, ali imao sam neku ušteđevinu pa se izguralo‘

"Svi smo apsolutno oduševljeni kako je to na kraju ispalo, a ja sam presretan što sam imao priliku raditi s njima - i mislim da bi u budućnosti svakako opet mogli nešto zajedno napraviti", podijelio je s nama dojmove autor pjesme.

image
TBF u spotu za pjesmu 'Vječni sjaj'.
MORE MAGNETS

"Matej mi je prije ljeta poslao glazbu, ja sam već imao gotovo dovršen tekst, složio sam ga u aranžman koji mi je on poslao i sve je odmah leglo u jednu večer, čak i sample iz intervjua Bob Marleya koji otvara pjesmu", kazao je Saša Antić i dodao da je izuzetno ponosan na ovu pjesmu i suradnju s ekipom koju je tek ovom prilikom upoznao.

Izašao i cijeli album

"Vječni sjaj" je treća pjesma koju je Matej Milošev predstavio, nakon prvog singla iz studenog prošle godine "Drugom prilikom" i "Pet godina", nastalih u suradnji s Dunjom Ercegović i Majom Posavec, a sada je predstavio i cijeli album "U prolazu".

"Ovih godinu dana prošlo je u relativnom miru i polaganom, ali sigurnom radu kako na sebi, tako i na albumu. S obzirom na to da nas ova pandemija i dalje ne pušta na miru pa svirki i posla sa strane nije bilo puno, radilo se jednim ugodnim tempom gdje si nismo nabijali 'presing' oko rokova - nije bilo potrebe za brzanjem, već smo si stvarno uzeli vremena da sve skupa napravimo točno onako kako smo i zamislili - i mislim da smo u tome i uspjeli", otkrio je glazbenik.

image
Matej Milošev objavio je svoj prvi album pop glazbe.
NIKA MOKOS

Uzbuđenje zbog ovog velikog postignuća Milošev ni ne pokušava sakriti. "Sad kad je sve gotovo, i pred sobom imam gotov album - ne mogu reći da osjećam jednu, preciznu emociju - već cijelu paletu osjećaja koji putuju od sreće i uzbuđenja, preko ponosa i zadovoljstva - sve do treme i panike.

Od ekipe u studiju, producenata, muzičara i gostujućih vokala - pa svih onih ljudi ispred i iza kamere koji su radili na spotovima - svi koji smo sudjelovali u stvaranju ovog materijala dali smo u to sve što imamo. I mislim da se to zbilja osjeti, čuje i vidi. Velika je to stvar koje sam sve više svjestan, i zato još jednom jedno veliko hvala svima - bez vas ništa od ovoga nebi bilo moguće", istaknuo je i svoje suradnike.

image
'U prolazu', album Mateja Miloševa
MLADEN UDOVICIC

Čitajte i: Glazbom do dobrog raspoloženja: Donosimo 21 album za brzo rješavanje stresa

Čitajte i: Buč Kesidi: ‘I dalje redovno izlazimo, i dalje tražimo nešto u izlasku, mada smo u međuvremenu i svašta našli‘

Kaže kako mu je cijeli taj materijal dosta osoban, sve su to priče i sjećanja iz njegova života i njime želi zaokružiti i polako zatvoriti neki dio tih priča.

"Ako moram izabrati samo jednu pjesmu, onda je to svakako 'Nema te'. To je pjesma koja je vjerojatno najosobnija na albumu, i govori o svemu onome što možete pročitati i zamisliti već kod samog naslova - osjećaj nedostajanja, praznine i nedostatka. Konkretno, radi se o mojem pokojnom ocu, koji je također bio muzičar - i na ovoj pjesmi instrumentalnu podlogu sviraju njegovi prijatelji i kolege, što je za mene bila ogromna čast, a onda i veliki emocionalni izazov. To su, bez nekog posebnog reda - Nikša Bratoš, Alen Svetopetrić, Damir Šomen i Alan Bjelinski - i ovim putem još jednom im zahvaljujem što su pjesmi dali onu najiskreniju emociju koju su u tom trenu osjećali, i tako je oplemenili na načine koje uopće nisam mogao zamisliti. Pjesmu je predivno i nenametljivo otpjevao prijatelj i producent Jere Šešelja, uz malenu, ali nezanemarivu pomoć Dunje Ercegović na bekovima. I sve je ispalo točno onako kako sam i htio - jednostavno, mekano i toplo", izdvojio je Matej najosobniju pjesmu od njih 10.

Pogledajte video

Osim već spomenutih glazbenika Milošev je na albumu ugostio i druge renomirane glazbenike među kojima su: Jelena Radan, Luce, Tonka i Aljoša Šerić, Nenad Borgudan i Petar Beluhan. Za svirke uživo Milošev ima planova, ali htio bi to napraviti u nešto većem obujmu.

"U vezi promocije, postoje određene ideje koje mi se vrte po glavi - ali i dalje nisam siguran oko realizacije istih. Želja sa svirkom uživo svakako postoji, jer od samog početka Tomislav Šušak, Jere Šešelja i ja, ovo zamišljamo kao projekt koji bi trebao biti odsviran na pozornici - i izdavač, Dallas Records, se tu sa nama slaže i imamo njihovu podršku. Ali, treba vidjeti kako logistički ovo sve postaviti na noge, koja je produkcija potrebna za sve što želimo i kako i gdje sa time (za)početi", zaključio je Matej Milošev za Gloria.hr.

Linker
25. travanj 2024 11:59