Uloga života

‘Mare iz Easttowna‘ oborila rekord HBO-a! Briljantna Kate Winslet za veliku ulogu pripremala se jako dugo i teško

Glumici koja se proslavila ulogom u filmu ‘Titanik‘, najnoviji angažman dao je potpuno novu dimenziju njezinoj glumačkoj vještini jer lik kakvog igra u novoj seriji nije nikada utjelovila.

Mare Sheehan, detektivka koja istražuje ubojstvo u fiktivnom pensilvanijskom gradiću Easttownu, toliko je osvojila srca gledatelja da ih je čak četiri milijuna bez daha odgledalo posljednju epizodu HBO-ova serijala "Mare iz Easttowna".

Za streaming platformu HBO Max to je apsolutni rekord gledanosti u prva 24 sata emitiranja, rekord koji mogu zahvaliti ponajviše glumici Kate Winslet (45), glavnoj junakinji tog serijala od sedam epizoda.

Čitajte i: Razgovor s jednom od najvećih! Kate Winslet nam otkrila zašto ju je najnovija uloga obilježila i više nego se nadala

- Voljela sam tu ulogu, jer Mare je tako draga, briljantna i stvarna - veli Kate Winslet. - Apsolutno bih voljela ponovno glumiti Mare, stvarno mi nedostaje. Čudno je što se sad kad je gotovo osjećam kao da sam u žalosti.

image
Kate u seriji glumi mladim glumcem Codyjem Kostrom koji joj je utjelovio sina.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Višestruko nagrađivana najprestižnijim glumačim nagradama, Winslet se za glavnu ulogu u serijalu ”Mare iz Easttowna” pripremala na emocionalno prilično bolan i iscrpljujući način.

Provela je dosta vremena s osobama čija su djeca ili bližnji počinili samoubojstvo, upoznala ljude koji pate od mentalnih poremećaja i osjetila njihovu bol. Prokopala je po svom životu i prisjetila se osoba s mentalnim poteškoćama iz vlastite obitelji.

Kad je početkom travnja s novinarom Glorije Josipom Jurčićem razgovarala o ulozi Mare Sheehan, čak se i rasplakala:

Čitajte i: Kate Winslet progovorila o paklu koji je prošla nakon Titanika: 'Bilo je uznemirujuće i okrutno'

- Osjetila sam kod nje veliku tugu. Neizdrživu bol zbog gubitka sina. Nije bilo lako ući u taj lik, stvoriti takav jad i bol, te ih u sebi držati gotovo 20 mjeseci. Bilo mi je teško snimati scene sa sjajnim mladim glumcem Codyjem Kostrom, koji glumi mojeg sina, jer zaboljelo bi me svaki put kad bih ga pogledala u oči. Znam da zvuči bedasto, čak su mi i moja djeca govorila da pretjerujem, da ta bol nije stvarna, ali meni je bila vrlo uvjerljiva. Čak i sada je osjetim...

Bez obzira na svu tu bol, Kate bi je opet ponovila, a na HBO-u je da odluči hoće li i nju i milijune gledatelja obradovati novom sezonom serijala ”Mare iz Easttowna”.

Linker
15. travanj 2024 15:47