Raznovrstan izbor

Kreće nova sezona Magic Boxa: Bogat program u šestom izdanju online koncerta uz Mayales, Žen i Zarkoffa

Radio 808 i Pozitivan ritam predstavljaju novu sezonu Magic Boxa, uz online koncerte započete tijekom epidemijskog lockdowna.

Šesto izdanje Magic Box koncerata donosi šest sati glazbe koje će publici izvesti šest izvođača. Ovaj online događaj zakazan je 12. veljače u 18 sati, a donosi nastupe uživo, kroz koncertnu i festivalsku atmosferu putem ekrana, još uvijek s iste adrese, odnosno iz HUB-a 385 u Zagrebu. Magic Box emitira se kroz video i radijski prijenos uživo, s web stranice Radija 808 - kao i kroz niz partnerskih stranica na društvenim mrežama.

I ovog puta, Magic Box donosi izbor kvalitetnog i aktualnog s domaće glazbene scene, uz nastupe šest izvođača različitih glazbenih usmjerenja, u kombinaciji s razgovorima i ostalim prilozima, kojima s lakoćom dirigira voditeljica Ida Prester.

image

6. Magic Box 12. veljače

PROMO

U subotu, 12. veljače, u izravnom prijenosu od 18 do 00 sati, gledatelje i slušatelje očekuje šest izvođača.

MAYALES

Sviraju materijal sa 2 posljednja studijska albuma: "Simbol za sunce", s kojim su 2017. osvojili titulu albuma godine, te aktualni album "Domovina" iz ove godine, koji je po zbrojenim glasovima kritičara završio na drugom mjestu najostvarenja 2021. Dovoljno retro, a ništa manje moderni, njihova pop melankolija, u kombinaciji sa pitkom rock psihodelijom malo koga ostavlja ravnodušnim.

Pogledajte video

ŽEN

Audio-vizualni sastav ŽEN, osnovan 2010. Prošle godine izdaju kompilacijski album "Blender" sa remixima pjesama sa prethodna tri albuma, iste godine su napravile pjesmu "Mnogi" za dokumentarno igrani film Časna posla (Nun of your business). Na 11-tu godišnjicu benda, izdaju singl "Uroni u san" kojim najavljuju četvrti studijski album.

image

Žen

PROMO

ZARKOFF

Sisački glazbenik i producent Saša Rajković na electro sceni je aktivan petnaestak godina. Prije svega je poznat po produkciji i live actovima. Zadnje mu je izdanje "Uranium" EP, objavljen za talijanski Out Of Tune Records sa zapaženim singlom "Insomnia" koji je nominiran za diskografsku nagradu Elector u kategoriji techno singla godine.

image

Zarkoff

PROMO

PI LUBANJICE

Pi je glazbeni projekt iza kojeg stoji Ivana Picek, nakon hvaljenog albuma prvijenca ☠ (časna lubanjska), koji je sama snimila i isproducirala, trenutno je u fazi pripreme novog albuma koji je nedavno najavljen singlom i pratećim animiranim glazbenim videom "Mali Android", a čija tematika je smještena u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka.

image

Pi Lubanjice

PROMO

LUUL

Luul je alias Ivan Lulića, vjernog psihodeličnom pop zvuku. Uz pomoć pratećeg trija kojeg čine Borna Jambrošić, David Lipovac i Bruno Čavara ovi natprosječno visoki momci trenutno imaju dvije misije, nastupati diljem bivše Jugoslavije i svirati ljudima svoje pjesme, te vas zavesti svojim svilenim funk pop zvukom za spavaće sobe.

image

Luul

PROMO

HRAM

Dolaze iz Šibenika, njihov stil je old school Hip-Hop s ulice, istoimeni album privijenac mnoge je ostavio bez daha i s oduševljenjem, a prepoznati su kao jedno od najugodnijih iznenađenja prošle godine. Album je (barem zasad), objavljen isključivo u fizičkom formatu, kao CD, i nema ga online.

image

Hram

PROMO
Linker
19. travanj 2024 18:48