Daniel Radcliffe i Michael Gambon

 WARNER BROS CO/EVERETT/PROFIMEDIA
voljeni ravnatelj

Kolege iz Harryja Pottera opraštaju se od Michaela Gambona: "Čino je dane na setu nezaboravnima"

Kolege iz filmova o Harryju Potteru opraštaju se od voljenog ravnatelja Albusa Dumbledore.

Kolege iz filmova o Harryju Potteru opraštaju se od voljenog ravnatelja Albusa Dumbledore.

Glumac Daniel Radcliffe prisjetio se voljenog glumca Michaela Gambona koji je jučer preminuo. U izjavi je pokojnog glumca nazvao jednim od najbriljantnijih glumaca s kojim je imao privilegiju raditi. "S gubitkom Gambona, svijet je postao znatno manje zabavan, napisao je u izjavi Radcliffe za časopis Variety. Osim što je Gambon bio iznimno talentiran glumac, Radcliffe je rekao da će se najviše sjećati koliko se zabavljao radeći s pokojnim glumcem. "Bio je smiješan, volio je svoj posao, ali se činilo da ga posao nikada nije definirao. Bio je nevjerojatan pripovjedač priča i viceva", rekao je Daniel.

Dodao je da je u šestom filmu franšize "Harry Potter i princ miješane krvi" imao priliku najviše raditi s Michaelom. "Učinio je sate provedene zajedno na snimanjima nezaboravnijima i radosnijima nego što su se činili", rekao je glumac o njihovim zajedničkim trenucima na setu. Dodao je da je jako tužan, ali da je zahvalan što je imao priliku raditi s njime. U prošlogodišnjem intervjuu za GQ magazin, Radcliffe je pričao kako bi Gambon izvodio šale neposredno prije nego što bi kamera krenula sa snimanje, na što bi se Daniel znao nekontrolirano smijati.

Ostale zvijezde filmova "Harry Potter" također su podijelili počast glumcu koji je glumio dragog ravnatelja Dumbledorea. Rupert Grint, koji je glumio Rona Weasleya, napisao je na Instagramu da je jako tužan zbog vijesti o smrti Michelea Gambona. "Unio je toliko topline i nestašluka svaki dan na setu. Očarao me kao dijete i postao mi je osobni uzor u pronalaženju zabave i ekscentričnosti u životu. Svu svoju ljubav šaljem njegovoj obitelji", napisao je Grint.

Autorica knjiga J.K. Rowling napisala je na platformi X (bivši Twitter) da je Gambon osim što je bio divan glumac, bio divan čovjek. "Apsolutno sam voljela raditi s njim, ne samo na filmovima "Harry Potter", već i na seriji "The Casual Vacancy". Moja najdublja sućut ide Michaelevoj obitelji i svima koji su ga voljeli", napisala je Rowling.

Jason Isaacs koji je glumio Luciusa Malfoya, dodao je na društvenoj mreži X da je najveće uzbuđenje što je bio u filmovima o Harryju Potteru to što je Michael Gambon znao njegovo ime i što je "dijelio svoj neustrašivi, prljavi smisao za zabavu sa mnom", napisao je Isaacs.

Podsjetimo, glumac Michael Gambon preminuo je četvrtak u 82. godini života od posljedica upale pluća, a vijest je objavila njegova obitelj. Rodio se u Dublinu 1940. godine, a prvo je počeo raditi u amaterskom kazalištu kao scenograf, a zatim je nakon toga završio na pozornici u malim ulogama u londonskom kazalištu "Unity Tower". Publika ga najbolje pamti kao profesora Albusa Dumbledorea u šest filmova Harryja Pottera, a ulogu je dobio nakon što je zamijenio Richarda Harrisa. U karijeri koja je trajala pet desetljeća, glumac je osvojio četiri televizijske BAFTA-e, tri Olivier nagrade, dvije nagrade Ceha glumaca, a karijeru je razvio na filmu, televiziji, radiju i u kazalištu.

Linker
27. travanj 2024 11:33