ŠTO GLEDATI ZA VIKEND

Kokain u Miamiju, ljubav u Engleskoj i Paris u kuhinji - imamo odlične preporuke za nove TV specijalitete

Da, bolje je početkom kolovoza biti na plaži nego pred televizorom, ali i dalje postoje nove TV serije i filmovi vrijedni gledanja: ovaj tjedan možete saznati što se dogodilo holivudskoj zvijezdi Valu Kilmeru, ali i kako se bogata nasljednica hotelskog lanca Hilton snalazi za štednjakom.

Kokainski kauboji: Kraljevi Miamija (Netflix)
Američki redatelj Billy Corben jedan je od najboljih poznavatelja narko miljea na Floridi, što je dosad dokazao s nekoliko dokumentarnih filmova iz serijala „Kokainski kauboji”. Njegov najnoviji uradak je serijal u šest epizoda „Kokainski kauboji: Kraljevi Miamija” koji opisuje uspon i pad narko kraljeva Salvadora "Sala" Maglute i Augusta "Willyja" Falcona. Koji su na kraju optuženi za krijumčarenje čak 75 tona kokaina u SAD. Na trenutke izuzetno zabavan, na trenutke zastrašujuć, a stalno informativan, Netflixov dokumentarni serijal sjajan je televizijski proizvod.

Val (Amazon Prime Video)
Od najtraženijeg glumca u Hollywoodu do samotnjaka koji je ostao bez glasa, život i karijera Vala Kilmera čine intrigantnu priču. Detaljno su je ispričali redatelji Leo Scott i Ting Poo, prikazavši najbitnije detalje iz njegovog života, upotpunjene privatnim snimkama iz Kilmerove karijere i djetinjstva. Tekst za naraciju u filmu napisao je sam glumac, a kako on zbog bolesti više gotovo pa ne može pričati, pročitao ih je njegov sin Jack.

The Pursuit of Love (BBC)
Slavna glumica Emily Mortimer debitirala je kao redateljica s mini-serijom „The Pursuit of Love”, adaptacijom istoimene hit knjige kontroverzne autorice Nancy Mitford. U romantičnoj drami o dvije rođakinje koje kroz život žudeći za različitim stvarima glavne uloge imaju Lily James, Emily Beecham, Andrew Scott i Dominic West. Serija je dobila izuzetno pozitivne kritike, a pažnju medija privukla je i kratka, ali strastvena romansa glavnih glumaca Lily James i oženjenog Dominica Westa.

U kuhinji s Paris (Netflix)
Želite gledati nešto bez pretjerano razmišljanja? Legnite na kauč, upalite Netflix i gledajte kako bogata nasljednica Paris Hilton – kuha. Pritom se nemojte pitati zašto je snimila kulinarski serijal ako nije baš vješta kuharica niti kako Paris uspijeva i od najbanalnije stvari napraviti nešto što gleda cijeli svijet. Dovoljno bizarno da bi bilo zanimljivo.

Linker
20. travanj 2024 00:36