Teatar Gavran
GOSTOVANJE U DANSKOJ

Još jedan međunarodni uspjeh za Miru Gavrana

Predstava “Lutka” Mire Gavrana koja je svoju zagrebačku premijeru imala još 2012. godine, ovog mjeseca putuje u Dansku. Točnije, 24. kolovoza bit će premijerno izvedena u Kopenhagenu, u Kopenhagenu u produkciji Kazališta Badtetret i Teatra TESPIS.

Redatelj je Erik K. Ebert, dok u glavnim ulogama nastupaju Cille Elite i Elvir Ramović koji je preveo tekst na danski jezik. Ova je Gavranova drama do sada imala deset premijera, od čega čak tri u Los Angelesu, te u Zagrebu, Mumbaiu, Trnavi, Hlohovecu, Ptuju i Trenčinu, dok je svjetska praizvedba “Lutke” bila u lipnju 2012.u New Yorku. U drami “Lutka” muškarac kojeg je nakon sedam godina veze ostavila djevojka, počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavšeniji android. U šest mjeseci zajedničkog života on će s njom proći sukus muško-ženskih odnosa.

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 38 jezika. Po njegovim kazališnim tekstovima do sada je nastalo preko 300 premijera diljem svijeta, a njegove predstave su imale više od tri milijuna gledatelja

Linker
23. travanj 2024 19:10