Veza Zagreba i Rijeke

Jer treba nam smijeha! Hit cabaret ‘Joj, Hrvati!‘ otvara novi ciklus komedija nedjeljom u ‘Zajcu‘

Novi program koji će nasmijavati Riječane nedjeljom - HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu kreće u nedjelju 18. listopada u suradnji sa zagrebačkim kazalištem "Luda kuća".

Riječki HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s kazalištem "Luda kuća“ iz Zagreba pokreće novi programski ciklus za sve ljubitelje komedije i smijeha pod nazivom "HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu“.

"Luda kuća“ nezavisno je kazalište čiji su osnivači Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, a koje je u kratkom periodu postalo konkurentno, priznato i od publike iznimno prihvaćeno, toliko da se za njihove predstave i u Zagrebu i na gostovanjima uvijek traži karta više.

Pogledajte video

Program u "Zajcu“ otvara predstava "Joj, Hrvati!“ autora i redatelja Ivana Đuričića, hit cabaret o hrvatskoj povijesti i budućnosti, u nedjelju, 18. listopada 2020. s početkom u 19 sati.

Kako je izgledao dolazak Hrvata, kako je protekao susret gradonačelnika i Nikole Tesle, kako je Zajc pisao operu "Nikola Šubić Zrinjski“, ima li istine u uzrečici da je povijest učiteljica života, te što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina? Odgovor ćete pronaći u ovom šaljivom cabaretu koji na zabavan i duhovit način vodi publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost. Igraju Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica.

Igranje stereotipima i bogat program

Urnebesni cabaret "Joj, Hrvati!“ prati događaje iz hrvatske prošlosti od stoljeća sedmog do specifične točke u budućnosti, ali obrađene tako da više govore o nama danas nego o samim povijesnim trenucima iz kojih su izvađeni. Takvo igranje s poviješću publiku nasmijava, ali istovremeno potiče na refleksiju o tome gdje smo kao društvo u razvoju, kakvi smo i kakvi bismo željeli biti.

image
Predstava 'Joj Hrvati otvara' ciklus Hit komedije nedjeljom u Zajcu
FOTOGRAFIJE: MATIJA KRALJ

Autori se stereotipima igraju do kraja u sadržaju i formi, pa tako publika u ovom cabaretu dobiva sve ono što Hrvati "najviše vole“ - glazbu, prelijepe pripadnice ljepšeg spola i evociranje slavne hrvatske prošlosti u kojoj susreće prve Hrvate Muhla i Bugu, Matiju Gupca, Ivana pl. Zajca, Nikolu Teslu, prvog hrvatskog predsjednika i niz drugih poznatih likova. Žanrovski šarena glazba Marija Mirkovića, bogati kostimi Elvire Ulip, vješta i efektna koreografija Ide Jolić i kreativno oblikovanje rasvjete Sandra Petrića nadopunili su tekst i režiju Ivana Đuričića u pitku i zabavnu predstavu koja nas nasmijava, ali i pomiče perspektivu pogleda na svakodnevne društvene teme kao i hrvatski hrvatski mentalitet u cjelini. Uz lude songove i sve ostalo što cabaret zahtijeva, uputite se na putovanje od stoljeća sedmog do daleke budućnosti. Joj, Hrvati! Ležerno, duhovito i poučno strahovito!

U nastavku ciklusa tijekom sljedeća tri mjeseca, Riječani će moći vidjeti i druge uspješnice "Lude kuće“ poput "Ništa ljubav, samo seks“, "Potpuni stranci“, "Samo preko njega mrtvog“.

Linker
19. travanj 2024 18:12