Foto: Borko Vukosav
ARHITEKTURA I KULTURA ŽIVLJENJA

Izložba povodom stotog broja časopisa "Oris"

U subotu, 10. rujna 2016. u zagrebačkoj Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3) u 13 sati otvara se izložba svih tiskanih brojeva Oris časopisa za arhitekturu i kulturu življenja.

U subotu, 10. rujna 2016. u zagrebačkoj Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3) u 13 sati otvara se izložba svih tiskanih brojeva Oris časopisa za arhitekturu i kulturu življenja.

Oris u svom izdavačkom portfelju ima hrvatska i slovenska izdanja i još niz tiskovina koje su nastale u Orisovoj kući. Prvi broj “Orisa” izašao je 2. ožujka 1999. godine, a tvrtka je počela sa radom godinu ranije.

U jubilarnom stotom broju moći ćete pročitati intervjue ekskluzivno vođene sa nekim od najuglednijih imena arhitektonske i umjetničke scene, kao što su Alejandro Aravena , dobitnik najprestižnije arhitektonske nagrade za 2016. godinu – Pritzkerove nagrade; Toyo Ito, japanski arhitekt, autor, također laureat prestižne Pritzkerove nagrade; Denise Scott Brown, sa suprugom Robertom Venturijem obilježila teoriju i praksu Postmoderne; Juhani Pallasmaa, finski arhitekt i teoretičar, jedan od najvažnijih kritičara arhitekture; Boris Groys, filozof, esejist, likovni kritičar i priznati stručnjak za umjetnost i književnost ruske avangarde; Damir Fabijanić, majstor fotografije, jedan od osnivača Orisa, izdavač časopisa “Iće i Piće”; Damil Kalogjera, istaknuti fotograf, sjajan portretist, izuzetan profesionalac; Bogdan Žižić, hrvatski redatelj i scenarist; Miljenko Jergović, književnik i novinar, dobitnik mnogih domaćih i stranih književnih nagrada za svoja djela, Maroje Mrduljaš, arhitekt, kritičar i kustos; autor i urednik knjiga o arhitekturi i dizajnu; Boris Magaš, doajen hrvatske arhitekture, autor splitskog stadiona, Haludova, nezamjenjiv profesor, učitelj mnogim generacijama studenata arhitekture…

Izložba će biti otvorena do 24. rujna 2016. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Linker
26. travanj 2024 02:09