Monografija Hrvoje Slovenc / Promo
Edicija F11

Izlaze tri zanimljive monografije hrvatskih fotografa

U utorak 20. prosinca u 19.00 sati u prostorijama zagrebačkog KIC-a u Preradovićevoj 5, javnosti će biti predstavljene tri knjige o suvremenoj fotografiji u ediciji F11 koje je objavio Ured za fotografiju.

Nakladnička djelatnost Ureda za fotografiju nadovezuje se na višegodišnji rad udruge, u skladu s interesima za fotografiju koju se i inače promovira na web portalu Suvremena hrvatska fotografija te u sklopu izložbenog programa u Galeriji Spot. Predstavljanje i briga za fotografiju imperativ su djelovanja spomenute udruge, a serija monografija F11 njihov je odgovor na nedostatno kontinuirano objavljivanje o mediju fotografije. Riječ je o knjigama (malog) formata, u kojima se osim odabranih radova fotografa objavljuju kritičko-teorijski tekstovi o suvremenoj fotografiji. Na taj način, osim poticanja samoga fotografskog stvaralaštva sudjeluju i u razvitku kritike i teorije suvremene fotografije u Hrvatskoj.

Promo

Nakladnički projekt F11 zamišljen je kao međunarodna platforma znanja o suvremenoj hrvatskoj fotografiji koju se na ovaj način značajnije integrira u međunarodni kontekst, uz ostalo i stoga što su sve tri knjige objavljene na hrvatskom i engleskom jeziku. Radi se radovima Hrvoja Slovenca ("Hrvatska rapsodija: Pograničja"), Hane Miletić ("Street Photography") i Bojana Mrđenovića ("Toplice"). Cijena pojedinačnog izdanja je 120,00 Kn, a promotivna cijena na dan predstavljanja iznosi 100,00 Kn.

Hana Miletić - Street Photography

Bojan Mrđenović – Toplice

Linker
16. travanj 2024 19:39