Screenshot/Youtube
ODRŽIVA MODA

Hvalevrijedna inicijativa švedskog brenda - Svjetski tjedan recikliranja

Baš u pravo vrijeme za Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, H&M je pripremio hvalevrijednu akciju. Švedski brend će u tjednu recikliranja, odnosno u sklopu kampanje #WorldRecycleWeek, od 18. do 24. travnja svojim kupcima ponuditi 30% popusta u zamjenu za neželjenu odjeću.

Poznati high street brend pokrenuo je “program recikliranja” još 2013. godine, od kada je reciklirano 25 tisuća tona odjeće koju njihovi kupci više nisu željeli. H&M planira u sklopu tjedna recikliranja skupiti tisuću tona odjeće posredstvom više od 36oo svojih trgovina diljem svijeta. Stara majica, čarape, haljina koju nikad niste odjenule pa čak i plahte te ručnici – ništa nije previše korišteno da bi bilo reciklirano.

U H&M-u za vrijeme tjedna recikliranja možete dobiti ukupno 30% popusta (dva kupona po 15% popusta na omiljeni artikl) ako u bilo koju prodavaonicu donesete vrećicu (srednje veličine) odjeće koje se želite riješiti.

Zaštitno lice kampanje #WorldRecycleWeek je pjevačica M.I.A. koja je tim povodom napisala i objavila pjesmu “Rewear It”.

– Cilj ove kampanje je proširiti svijest o važnim problemima vezanim uz okoliš, kao što su problemi s odlagalištima smeća, ali i promovirati ovaj globalni pokret – izjavila je M.I.A.

Linker
25. travanj 2024 10:09