Umjetnička obitelj

Hladno Pivo, a bez Mileta: Guerrilla Mainstream prvi puta javno zasvirali da bi podržali jednog važnog člana

Glazbenici koji u slobodno vrijeme sviraju u bednu Hladno Pivo, odlučili su se upustiti u vlastiti projekt, a prvo javno izvođenje svoje jedine pjesme ukomponirali su uz otvaranje izložbe mladog umjetnika, sina jednog od njih.

Predugu koncertnu stanku nastalu zbog pandemije koronavirusa, u četvrtak su nakratko prekinuli članovi projekta Guerrilla Mainstreama u zagrebačkoj Laubi na otvorenju izložbe TEO KIŠ: 'Dvije strane'. Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Guerilla Mainstream, odnosno članovi Hladnog piva: Suba (elektronika, bubnjevi, vokal) Milko Kiš - Deda (klavijature, vokal), Zoki (gitare), Šoki (bas gitare, prateći vokal), sinoć su premijerno uživo izveli svoj prvi singl "Izreke". Budući da zasada imaju samo jedan singl, okupljene goste su počastili s još nekoliko pjesama, među kojima je bila i "Roštilj" Hladnog piva u malo drukčijem aranžmanu.

Pogledajte video

Da se promocija singla dogodila baš na otvorenju baš ove izložbe, nije slučajnost. Naime, autor izložbe Teo Kiš je sin jednoga od članova banda – Dede iz Hladnog piva i ovo nije njihova prva suradnja. Već je ilustrirao očeve i majčine knjige.

Čitajte i: Kekin o bivšim ljubavima: Ako nema trećeg, treba se prisjećati muka kad su letjeli tanjuri i psovke

"Moj doživljaj tradicionalne likovne umjetnosti sam grubo podijelio na apstrakciju i figuraciju. Zanimalo me kako se snalazim unutar te podjele i kako apstrakcija i figuracija zajedno mogu surađivati. Olovkom, ugljenom i bojom sam realizirao nekoliko radova s apstraktnim elementima koji izlaze iz mene tijekom crtanja, koje sam počeo spajati s figurativnim elementima", kaže o svojoj izložbi mladi talentirani umjetnik.

image
Teo Kiš, sin je klavijaturista Milka Kiša-Dede
PRESS

Ironična priča

Za tekst nedavno objavljene pjesme "Izreke“, zaslužan je upravo umjetnikov otac, Milko Kiš - Deda, a glazbu potpisuje Mladen Subašić - Suba.

Čitajte i: Ruku pod ruku na špici: Ivana i Mile Kekin nerazdvojni i nakon 14 zajedničkih godina

"Izreke“ su ironična priča o svim mudrim mislima kojima nas prijatelji truju na Facebooku. Vrlo često ti mudri citati imaju krive atribucije i ispada da su se Bukowski, Andrić i Tesla bavili samo pisanjem pametnih uputa za život.“, poručuju ovi svestrani glazbenici.

image
Publika u Laubi mogla je čuti praizvedbu pjesme 'Izreke'.
PRESS

Glazbeni izričaj bitno se razlikuje od Hladnog Piva po mnogo većoj količini elektronike. Suba je programirao, Skansi snimao, a spot je snimio i montirao Noa (15 godina) - svi bez ikakve naknade. U spotu, snimljenom za dva sata u zaprešićkoj knjižnici, uz članove banda glume Tajson i Vlado.

Linker
24. travanj 2024 03:20