15. MOFF

Glumicama Anji Šovagović Despot i Tei Harčević priznanja na Mostar film festivalu

Glavne nagrade pripale su srbijanskom glumcu i slovenskoj glumici, dok su hrvatske glumice nagrađene za sporedne uloge u filmu Zrinka Ogreste.

Hrvatske glumice Anja Šovagović Despot i Tea Harčević iz filma 'Plavi cvijet' Zrinka Ogreste dobile su priznanja za najbolju sporednu ulogu te za debitanta na 15. Mostar film festivalu (MOFF), na kojemu su glavne nagrade pripale glumcima Nenadu Jezdiću i Mirjam Korbar.

Na završetku MOFF-a stručni žiri, koji su činili Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović, odlučio je glavnu nagradu 'Stablo ljubavi' dodijeliti srbijanskome glumcu Nenadu Jezdiću za glavnu mušku ulogu u filmu 'Vikend sa ćaletom'. Slovenska glumica Mirjam Korbar je proglašena najboljom za glavnu ulogu u filmu 'Zastoj'.

image

Glumice su dobile nagradu za sporedne uloge u filmu 'Plavi cvijet' Zrinka Ogreste.

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX

Čitajte i: Počele prijave za 29. Porin: Svoje favorite može prijaviti svatko - od izvođača, glazbenika do slušatelja

Stručni žiri je Zlatanu Vidoviću dodijelio priznanje za sporednu mušku ulogu u ostvarenju 'Lihvar', dok su za sporednu žensku i ulogu najboljeg debitanta proglašene glumice Anja Šovagović Despot i Tea Harčević. Posebna nagrada pripala je glumcu Strahinji Blažiću za uloge u dva filma na MOFF-u 'Lihvar' i 'Pucnji u Marseju', te posthumno glumcu Peteru Musevskom.

Direktor Mostar film festivala, hrvatski glumac Slaven Knezović, izjavio je kako mu je bilo zadovoljstvo organizirati ovakav događaj unatoč pandemiji koronavirusa.

"Našli smo način koji će posjetiteljima biti atraktivan, a koji će ih učiniti sigurnim u svom okruženju - auto kino. S našom organizacijom, kreativnosti i voljom obećavam vam nastavak filmske atrakcije", rekao je Knezović.

Petnaesto izdanje Mostar film festivala trajalo je pet dana, a sve projekcije s izuzetkom prve upriličene su u formi auto kina u krugu Mostarskog sajma.

Linker
18. travanj 2024 20:17