Festival za pamćenje

Glumci u Zagvozdu: Za kolegice vegetarijanke Vedran Mlikota pobrinuo se i u carstvu pečene janjetine

Vedran Mlikota dugi niz godina organizira festival ‘Glumci u Zagvozdu‘. - Tu je publika baš željna kulture i voli kazalište, a najdraže mi je što su svi su bez dlake na jeziku - rekla nam je glumica Anita Matić Delić, koja ovih dana uživa u Zagvozdu.

Već dvadeset i četiri ljeta podbiokovsko mjesto Zagvozd živi kulturu. Prilično neobičan fenomen za gradić bez kazališta i ljetne pozornice, a na životu ga drži glumac Vedran Mlikota sa svojom uigranom ekipom i vjernom publikom koja ne propušta niti jednu izvedbu njegovog festivala 'Glumci u Zagvozdu' .

– Uspjeli smo preživjeti i prošlu, pandemijsku godinu sa manjim obimom predstava i koncerata, a ove godine publici nudimo šest predstava, nastup ansambla 'Lado' kao i zanimljivi glazbeni događaj na kojem će nastupiti Ana Rucner, Borna Šercar i Matej Meštrović – kazao je Vedran Mlikota nakon predstave 'Gruntovčani' njegovog matičnog kazališta 'Kerempuh' koja je protekli vikend otvorila festival.

image
Privatni album

Čitajte i: Vedran Mlikota o svojoj velikoj ljubavi: 'To su prizori koje nikada ne zaboravljaš'

Mlikota se za svoje kolegice brine i u 'carstvu janjetine'

- Ovdje sam peti put i to mi je jedan od najdražih festivala u Hrvatskoj. Tu je publika baš željna kulture i voli kazalište, a najdraže mi je što su svi su bez dlake na jeziku. Fantastični su domaćini koji nam ispunjavaju i najmanju želju, ali nema uvijanja i licemjernog čestitanja, već nam vrlo otvoreno kažu što im se u predstavi sviđa, a što ne. Ovaj put oduševili smo ih našim 'Gruntovčanima' iako ga izvodimo na zagorskom narječju. Što i ne čudi jer problemi malog čovjeka svugdje su isti - kazala je glumica Anita Matić Delić pohvalivši Vedrana Mlikotu, njegovu obitelj i sumještane kao izvrsne domaćine. Naime, glumcima ne smije nedostajati niti magarećeg mlijeka - kako bi se reklo u narodu, pa je brižan Mlikota svojoj kolegici osigurao i vegetarijanski obrok.

image
Privatni album

- Ma brižni Mlikota misli na sve. Kako kolegica Ines Bojanić i ja ne jedemo meso, pobrinuo se da u tom carstvu janjetine dobijemo odličan povrtni sataraš sa rižom koji nas je uz razne mesne delicije namijenjene našim kolegama dočekao u restoranu. Kao što sam rekla - divota od festivala i ljudi.

Linker
19. travanj 2024 10:41