Gloria Book Club

 GLORIA PRODUKCIJA
Čitajte s nama

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca: priča o ljubavnim očekivanjima koja ostaju neispunjena

Roman zagrebačke spisateljice Aleksandre Orlić "Acqua Alta" vodi nas u čarobnu Veneciju čija ljepota počinje kopniti kad navre val ljubavnog razočaranja

Roman zagrebačke spisateljice Aleksandre Orlić "Acqua Alta" vodi nas u čarobnu Veneciju čija ljepota počinje kopniti kad navre val ljubavnog razočaranja

Kad je poslovni put odvede u Veneciju, novinarka Aurora odluči iskoristiti tu čarobnu kulisu te pozove svog dečka da joj se pridruži. Njihova je veza prilično nekonvencionalna, na prvi pogled možda čak i pomalo labava, no iznimno strastvena i intelektualno uzbudljiva. U mašti te nepopravljive sanjarke svi začini za ljubavni vikend iz snova su tu: jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, za koji je vežu nezaboravne uspomene iz djetinjstva, starinski uređena soba s pogledom na kanal, veliki krevet s ružičastozlatnom presvlakom... još samo da Marko dođe i mogu se prepustiti uživanju svim čulima. No, on se ne pojavljuje, ne odgovara na njezine telefonske pozive, a san o Veneciji polako, ali sigurno pretvara se u emotivnu noćnu moru.

image

Venecija iz "oka" spisateljice

Aleksandra Orlić

Što se s Njim dogodilo, je li živ, zašto joj se ne javlja i kako je moguće da joj isti onaj grad koji je kao djevojčica obožavala te doživljavala kao čaroban i "svoj" iznenada postaje toliko odbojan i zastrašujući? Pljuskanje valova o zidove derutnog hotela prestaje biti romantično i postaje opasno, baš kao i glasanje pijanih muškaraca u gluho doba noći. Dok luta beskonačnom mrežom venecijanskih uličica, Aurora preispituje svoju prošlost i sadašnjost, a nakon jednog policijskog telefonskog poziva počinje se brinuti i za svoju budućnost. Traume, zablude, velika očekivanja, gorka razočaranja... teške misli naviru sa svih strana poput vode prijeteći da je preplave, no sanjari uvijek drže glavu visoko gore, ne dopuštajući realnosti da ih uguši.

image

Aleksandra Orlić

Goran Čižmešija

Nakon zbirke poezije i tri romana, zagrebačka spisateljica, novinarka, urednica i fotografkinja Aleksandra Orlić objavila je knjigu u kojoj spaja svoje dvije velike strasti - riječ i fotografiju. Kombinacija putopisnog i psihološkog romana ‘Acqua Alta‘ autoričina je posveta svim sanjarima koji, baš poput glavne junakinje, plutaju negdje između stvarnosti i mašte, prošlosti i budućnosti.

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
26. travanj 2024 07:46