Čitajte s nama

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca poznate splitske autorice i glumice

U siječnju preporučujemo zbirku od 13 priča Arijane Čuline "Dva puta u pet minuta", koja se na duhovit način bavi djetinjstvom, muško-ženskim odnosima, bračnim krahom i poslovnim (ne)uspjehom.

Prva preporuka mjeseca Glorijinog Book kluba u ovoj godini nova je knjiga splitske glumice i spisateljice Arijane Čuline "Dva puta u pet minuta" objavljena u nakladi Media Bara. Autorica kroz trinaest kratkih priča, u kojima je glavna junakinja Splićanka Kate, na duhovit način isprepleće prošlost i sadašnjost - kroz sintagmu pet minuta.

image

Splitska autorica i glumica Arijana Čulina dosad je objavila sedam naslova

Tom Dubravec/Cropix

Bilo da je riječ o Katinom djetinjstvu i njezinoj živopisnoj obitelji, koje s nostalgijom opisuje u jednoj od priča, nesnalaženju u današnjem društvu, bračnom krahu ili gubitku posla, nezadovoljstvu majstorima ili partnerom... Sve te životne štiklece Arijana Čulina na svoj prepoznatljiv način i s dozom nostalgije nudi čitatelju koji će se zasigurno u nekim dijelovima i sam prepoznati. Univerzalnim jezikom, splitskom oštrinom, neizostavnim humorom i jednostavnošću, ova knjiga osvojit će brojne poklonike popularne autorice, a pojam o vremenu izgubit će čim je uzmu u ruke.

image

Knjigu ‘Dva puta u pet minuta‘ objavila je nakladnička kuća Media Bar

Press

Baš kao što autorica u jednoj od svojih priča piše: ‘Vrijeme nam je brzo prošlo. Par sati kao pet minuta. Čudno je tih pet minuta. Kad ti nije ugodno s nekim, pet minuta se pretvori u pet godina, a kad ti je lijepo, cijeli dan, pa i život prođe kao da je prošlo pet minuta. Možda je vrijeme zaista samo u našoj glavi.‘

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
16. travanj 2024 23:12