ČITAJTE S NAMA

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca - neponovljivi roman o snazi ženskog prijateljstva

Djelo jedne od najprodavanijih autorica Jojo Moyes ‘U tvojim cipelama‘ bavi se dvjema Londončankama koje slučajno zamijene torbe u teretani i doslovno uskoče u tuđe cipele.

Sam Kemp ima dosta problema - od zahtjevnog šefa, napornih roditelja i suprugove neliječene depresije, kao da su se svi problemi sručili na njezina leđa. Kada slučajno uzme pogrešnu torbu u teretani kako bi stigla na sastanak, iznenađena je kad u njoj umjesto svoje obuće pronađe štikle marke Christian Louboutin. No, kada je prisiljena obuti cipele na sastanak, otkrije da joj daju samopouzdanje i moć koje prije nikad nije osjetila.

image

Romani britanske spisateljice Jojo Moyes redovito se nalaze na listi najboljih bestselera New York Timesa

Marion Curtis/Starpix/Shutterstock

Ohrabrena, ne žuri ih vratiti u teretanu, što je loša vijest za vlasnicu skupih štikli Nishu Cantor, koju je ultrabogati bivši suprug prestao financirati. Ne odgovara na njezine pozive, izbacio ju je iz njihovog penthousea, blokirao joj je kartice... Ukratko, ostavio ju je bez ičega. Bez opcija i novca, Nisha počinje raditi kao čistačica u zgradi u kojoj je nekoć živjela, nadajući se kako će uspjeti ući u svoj stan i uzeti neke stvari. Također je ustrajna u namjeri da vrati izgubljene cipele i ništa je neće spriječiti da ih pronađe. U međuvremenu, Sam ima svojih problema - većinom se osjeća usamljeno u namjeri da očuva obitelj dok se suprugova bolest pogoršava.

image

Roman ‘U tvojim cipelama‘ objavio je Profil, a s engleskog prevela Mihaela Velina

press

Kada se njih dvije napokon sretnu, shvate da bi mogle udružiti snage kako bi riješile probleme u svojim životima. Nisha i Sam su likovi koje je na početku teško voljeti. Nisha je snob, a Sam je naporna, ali s vremenom postanu bolje i snažnije, a sve zahvaljujući njihovom prijateljstvu. Britanska autorica Jojo Moyes također odlično stvara sporedne likove, poput Nishine kolegice Jasmine i Samine prijateljice Andree. Roman ‘U tvojim cipelama‘ je priča o važnosti ženskog prijateljstva i podrške u svakom dijelu života. Neodoljiv i topao roman o snazi ženskog prijateljstva.

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
20. travanj 2024 02:10