ČITAJTE S NAMA

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca - moćna priča o ženskom osnaživanju

Roman na 500 stranica o životu prostitutki u pompejskom bordelu ‘Vučja jazbina‘ prvi je dio trilogije britanske autorice Elodie Harper.

Povijesni roman ‘Vučja jazbina‘, o životu prostitutki u pompejskom bordelu, jedna je od najboljih ovogodišnjih priča o ženskom osnaživanju. Roman britanske novinarke Elodie Harper očaravajuće je i uzbudljivo štivo od prve do posljednje stranice, temeljen na arheološkim činjenicama i emocionalnoj istini.

image

Britanska autorica i novinarka Elodie Harper napisala je knjigu koja je postala bestseler Sunday Timesa

Press

Radnja je smještena u Pompeje tijekom 1. stoljeća prije nove ere, samo nekoliko godina prije čuvene erupcije vulkana koja će grad ostaviti u pepelu. Glavni lik je Grkinja Amara, koja je prodana u roblje nakon očeve smrti i bankrota svoje ugledne obitelji. Prisiljena raditi za nemilosrdnog svodnika Felixa, koji je siluje kad mu se prohtije, ona žudi za izbavljenjem i slobodom. Djelomičnu utjehu pronalazi zahvaljujući svojim vučicama - očajnim i traumatiziranim ženama različita podrijetla koje su nepovratno vezane užasima zajedničke sudbine i stvarnosti.

image

Roman ‘Vučja jazbina‘ objavljen je u izdanju Vorta Palabre i u prijevodu Damira Biličića

Press

Amarin život prepun je tragedija i boli, ali unatoč svemu ona i njezine vučice pronalaze trenutke istinske sreće i sestrinske ljubavi. Njihove tihe ljubaznosti i jednostavne radosti još jače sjaje u svijetu u kojem su prisiljene živjeti i unatoč tome što su njihova tijela često vreće za udaranje, njihov duh je neslomljiv. Ovaj roman je prikaz sirove ljutnje, dubokog bijesa koji dolazi od glavnih junakinja i prelijeva se na današnja vremena.

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
23. travanj 2024 20:30