Matea Smolčić Senčar
hit koncert

Glazbena razglednica: Zvjezdan Ružić održao je koncert u uvali Verige na Brijunima

Zvjezdan Ružić osim što je javnosti poznat kao pijanist, aranžer i skladatelj, sve poznatiji postaje po svojim nastupima kojima svaki put nadilazi samoga sebe.

Nakon što je postavio klavir i mellotron u kanjon Rječine kako bi snimio video spot za svoju skladbu "Abundance & Peace" sa svog posljednjeg u nizu albuma "Delighful F", pa postavio klavir na plutajuću pozornicu posred Drugog jezera na Maksimiru u Zagrebu i održao koncert pred gotovo tri tisuće ljudi, pa u vrijeme karantene postavio klavir na mul u Voloskom i emitirao ga putem live streama na Facebooku za svoju virtualnu publiku, peterostruki dobitnik Porina odlučio je da je vrijeme da se klavir postavi na još jednu nevjerojatnu pozornicu u prirodi: rimske ruševine u čuvenoj uvali Verige u Nacionalnom parku Brijuni.

Matea Smolčić Senčar

Yamaha je još jednom iskazala podršku svom umjetniku u provođenju njegovih nevjerojatnih ideja pa je Ružić u suradnji s BACKTOBLU, inicijativom koju je pokrenula Liburnia pomorska agencija, održao koncert s lokacije koja je prepoznatljivi simbol čarobnih Brijuna. I dok sama lokacija nosi svoju povijest dugačku više od 2.000 godina, Ružić je na njima upisao i svoju i svojoj dugoj i uspješnoj karijeri pridodao još jedan veličanstveni koncert. I ovaj je koncert bio namijenjen online publici, koja ga je zahvaljujući emitiranju koncerta putem šest kanala na Facebooku (Pianotron – Zvjezdan Ružić, Yamaha Music Europe, Yamaha Pianos Official, BACKTOBLU, NP Brijuni i MedVid produkcija) pratila iz čitavoga svijeta.

Matea Smolčić Senčar

Svoju veliku ljubav prema prirodi ovaj zaljubljenik potvrđuje neprestanim nastojanjem da s njome spoji svoju glazbu. Ovaj put je osim Yamahe veliku podršku našao i u BACKTOBLU, čiji je osnovni cilj edukacija i informiranje o bitnosti očuvanja okoliša.

Matea Smolčić Senčar
Dobitnik pet Porina koncert je održao u prekrasnom okolišu nacionalnom parku Brijuni.

A gdje je njihov ambasador takvu veliku i važnu poruku mogao bolje prenijeti no okružen netaknutom prirodom prekrasnog brijunskog otočja, s pogledom na kristalno čisto more i zelenilo koje ga okružuje?

Matea Smolčić Senčar
Čarobni koncert nadmašio je onaj koji je održao na plutajućoj pozornici u parku Maksimir

"Ukratko, dan iz snova koji je započeo snimanjem video spota na čak tri lokacije u toj čudnovatoj prirodi. Prva lokacija bio je safari park. Postavili smo klavir i mellotron, a zebre, konji, krave i ljame brzo su se odazvale na tonove klavira, što je bio prizor za pamćenje. Kasnije smo snimanje nastavili na predivnoj livadi pored golf terena, dok je treća lokacija za snimanje spota bila i lokacija odakle sam održao koncert. U tih četrdesetak minuta koncerta odlučio sam objediniti svoju glazbu s predivnom prirodom i temom o zaštiti prirode, tako da ako mene pitate - bolje nije moglo! Priča s Brijuna otišla je u svijet.", prokomentirao je nastup i sam Ružić.


Čitajte i:

Klavirski virtuoz, koji je uz Josipu Lisac izveo himnu na Milanovićevoj inauguraciji, održao spektakl uz more

Svi su imali nešto za reći: Nabrojali smo bizarne trenutke i komentare koji su popratili inauguraciju

SVIRAO NAM JE ZVJEZDAN RUŽIĆ: Pogledajte kako smo se proveli na bajkovitom partyju

Linker
27. studeni 2022 05:30