/ HAVC
MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL

Franjo Dijak u Montrealu nagrađen za glavnu ulogu u filmu "Goran"

Kazališni, televizijski i filmski glumac Franjo Dijak nagrađen je za najbolju mušku ulogu koju je odigrao u novom filmu Goran u režiji Nevija Marasovića. Podsjetimo, film je svoju svjetsku premijeru doživio početkom kolovoza upravo na 20. Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia koji se održao u Montrealu. 

Radnja Gorana smještena je u Gorski kotar. Naslovni junak (Franjo Dijak) je taksist koji brine za svoju slijepu ženu Linu, no ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegovu jednostavnost i bezbrižnost.

/ HAVC

Film je nastao u produkciji Antitalenta. Scenarij potpisuje Gjermund Gisvold, kameru Damir Kudin, montažu Marko Ferković, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, oblikovanje zvuka Damir Rončević, dok je za produkciju bio zadužen Danijel Pek. U filmu, uz Dijaka, glume Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Filip Križan i Iva Krajnc. Postoprodukcija filma realizirana je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a početak domaće kinodistribucije očekuje se u siječnju 2017. godine (za distribuciju je zadužen Blitz film i video).

/ HAVC

Nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 20. Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia osvojio je Vlak za Busan (Train to Busan) u režiji Yeona Sang-hoa, najboljim redateljem proglašen je Kiyoshi Kurosawa (Creepy), a najboljom glumicomYoun Yuh-jung (The Bacchus Lady). Kompletnu listu nagrađenih potražite na ovoj poveznici.

Linker
19. travanj 2024 21:04