Mjesec dana do filma godine

Film ‘Svi sveci mafije‘ dolazi u kina! Dolazi uradak koji će prikazati uspon kultnog Tonyja Soprana

Trinaest godina nakon završetka prikazivanja serijala The Sopranos, u nadolazećem filmu možemo gledati stvaranje jednog od najvećih televizijskih anti-heroja - Tonyja Soprana.

Serija ‘The Sopranos‘ završila je naglo, sa završetkom koji je mnoge uvjerio da je izgovor redatelja da jednog dana nastavi radnju kroz film. Naime, radnja se ne nastavlja, već je redatelj filma poveo gledatelje u prošlost, u dane starog New Jerseyja.

Glavnu ulogu od svog je pokojnog oca Jamesa preuzeo glumac Michael Gandolfini (22). Radnja filma smještena je u Newarku, gradu u New Jerseyju, u vrijeme ranih 70-ih godina. Tih su godina Ameriku obilježili mnogobrojni prosvjedi i velike migracije bijelaca iz rasno raznolikih područja, a mafijaške obitelji tad su vladale ulicama Newarka.

Radnja nadolazećeg filma vrti se oko mladog mafijaša, Tony Soprana, i njegovog odrastanja, pod okolnostima tadašnje Amerike i njegove problematične kriminalne obitelji. Najava filma ‘Svi sveci mafije‘ ("The Many Saints of Newark") pokazuje kako se u mladoj dobi Tony Soprano (Michael Gandolfini) već nalazi u situacijama gdje su njegove vještine vodstva preispitivane i testirane.

image
Alessandro Nivola i Michael Gandolfini
LANDMARK/PROFIMEDIA

Svakodnevica je mladom Tonyju postala konstantna pojava neprijatelja - suparničkih gangstera i kriminalnih obitelji. Tony se teško snalazi u srednjoj školi, gdje, iako mu je rečeno da ima natprosječni IQ te kako ima kvalitete koje posjeduju dobri vođe - Tony koliko vidimo, više naginje ‘obiteljskim poslovima‘, gdje primjenjuje te kvalitete, umjesto da ih usmjeri ka svom obrazovanju.

U panici traži smjernice od svog ujaka Dickieja Moltisantija (Alessandro Nivola), koji ga navodi kroz odrastanje u kriminalnoj obitelji. ‘Odrastanje u obitelji poput ove ima svoju cijenu‘ Dickie govori mladom Tonyju u najavi. Kroz najavu također vidimo da je Dickie brinuo o Tonyju, te da ga je on uveo u svijet mafije - Tony je bliži bio Dickieju nego bilo kojem članu obitelji.

Čitajte i: Izašao prvi trailer: Sin Jamesa Gandolfinija glumi mladog Tonyja Soprana i nevjerojatno nalikuje ocu

Iako ga ostali članovi obitelji pokušavaju usmjeriti prema školi, fakultetu i ‘normalnom‘ životu poštene zarade, Tony sluša samo Dickieja. Iako je neodlučan i razmišlja o fakultetu, Dickie ga nagovara da sudjeluje u nekim ilegalnim poslovima, te ga uvjerava da to nije zauvijek.

image
Michael Gandolfini glumi mladog Tonyja Sopranoa
FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

‘Samo sam sebi reci da je ovo zadnji put da radiš nešto poput toga‘ Dickie priča mladom Tonyju kad su usred krađe skupih zvučnika. Osim Dickieja, u filmu će se pojaviti mnoga nova lica koja predstavljaju mlađe, ali iste likove, koje smo prije voljeli.

Mnogi poznati likovi

Od prije poznatih likova, tu su naravno i Tonyjevi roditelji, legendarni Johnny (Jon Bernthal) i vječno nezadovoljna Livia (Vera Farmiga) Soprano, ujak Corrado John ‘Junior‘ Soprano (Corey Stoll), Paulie Gaultieri (Billy Magnussen) poznat po svojoj duhovitosti i legendarnoj frizuri, Silvio (John Magaro) koji nam je iz serijala poznat kao Tonyjeva desna ruka te Salvatore (Samson Moeakiola) poznatiji pod pogrdnim nadimkom ‘Pussy‘.

Zadnja osoba koja je dobila jednu od glavnih uloga je Michaela De Rossi, glumica podrijetlom iz Rima, kojoj je ovo prva uloga u Americi. Iako još nije poznato u kojem je odnosu s ostalim likovima, De Rossi ćemo vidjeti u ulozi Giuseppine Bruno, mlade ambiciozne Talijanke koja je migrirala u Ameriku.

Pogledajte video

‘Sopranosi‘ su poznati i po dramatičnim scenama, od ljubavi do nasilja, i autentičnog prikaza tadašnjeg života mafije - redatelj David Chase inspiraciju za seriju pronalazio je u Vincentu Palermu, šefu kriminalne obitelji u New Jerseyju. Mafija je samo način na koji David Chase privlači gledatelje, koje potom zadrži pričom o životu, smrti i odanosti.

Michael Gandolfini iskomentirao je kako nikad nije gledao seriju koja je proslavila njegovog oca jer je bio premlad, te se prisjeća kad bi oca pitao o čemu se radi, pokojni James Gandolfini sinu bi samo rekao da se radi o mafijašu koji ide kod psihologa.

‘Tony Soprano za kojeg znamo je ranjiv i grub, ali što ako pogledamo kako se jedno kreativno, ljubazno i znatiželjno dijete, puno nade, oblikuje u to što je kasnije postalo?‘ izjavio je Michael. Početak prikazivanja filma je 7. listopada.

Linker
16. travanj 2024 08:29