sjećanje na velikana

Emotivna Vesna Dragojević slušala recital glazbenika na misi zadušnici u čast njezinog pokojnog Olivera

Ante Gelo i Marko Tolja, uz kvartet Sequentia, recitalom su obilježili treću godišnjicu Oliverove smrti. To je ujedno i uvertira u koncert ‘Trag u beskraju‘ kada će se u Vela Luci na Korčuli do dugo u noć slaviti njegov lik i djelo.

Treća obljetnica smrti legende hrvatske glazbe Olivera Dragojevića obilježila se polaganjem vijenaca na njegovom grobu na groblju sv. Roka u Vela Luci na Korčuli. Polaganje vijenaca predvodila je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić. Posebno je emotivno bilo i u crkvi sv. Josipa, kraj koje će se održati i koncert "Trag u beskraju", gdje su glazbenici Marko Tolja i Ante Gelo zapjevali njegove pjesme. To je pratila i Oliverova supruga, udovica Vesna Dragojević, kojoj današnji dan jako teško pada. Na misi zadušnici spomen na Olivera uljepšao je i kvartet Sequentia.

image
Polaganjem vijenaca na mjesnom groblju sv. Roka i recitalom u crkvi svetog Josipa obiljezava se treća godišnjica Oliverova odlaska.
ANTE CIZMIC/CROPIX

"Svojim je izvedbama ostavio neizbrisiv trag, a čaroliju koju odašilje glazba pretvara Velu Luku u nestvarnu kulisu najljepšeg evergreena. Osvijetlimo zajedno Oliverov trag u beskraju!”, napisala je na svome Facebooku načelnica općine.

image
Vesna Dragojević i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.
ANTE CIZMIC/CROPIX

Stotine brodica koje su se iz Splita uputile u Vela Luku ispratile su ga prije tri godine, a sada je ponovno u mjesto jadranskog otoka privukao stotine turista i glazbenika koji će prirediti koncert njemu u čast. Tako je bilo pretprošle i prošle godine, tako je ove godine, a tako će biti i u godinama koje su pred nama.

Pripreme za koncert koji će imati prijenos na HRT-u od 22 sata navečer pri samom su kraju, a to dokazuju fotografije s generalne probe. Gibonni, Marko Tolja, Ante Gelo, Zorica Kondža i mnogi drugi izvodit će Oliverove bezvremenske hitove. U Vela Luku glazbenici pristižu od ponedjeljka, a njegova udovica Vesna tamo je već mjesec dana i planira ostati još toliko. S obitelji, sinovima, njihovim ženama i unucima, koncert će pratiti iz prvog reda.

Čitajte i: Uskoro će Vela Luka proslaviti legendarnog Olivera pjesmom! Gibonni, Tedi Spalato i Ante Gelo pripremaju koncertni spektakl

image
Ante Gelo i Marko Tolja
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX
image
Kvartet Sequentia.
ANTE CIZMIC/CROPIX

Izložba Oliverovih fotografija

Vesna nije propustila niti spektakularnu izložbu fotografa Livia Andrijića i Oliverovog velikog prijatelja koji ju je održao također u Vela Luci. Odabrao je 35 fotografija Olivera Dragojevića koje su snimljene u raznim životnim situacijama, a najposebniju je darovao Vesni.

image
Vesna Dragojević uz fotografiju koju joj je poklonio fotograf Livio Andrijić.
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: 'Sidrim te u srcu': Otvorena izložba fotografija u čast Olivera, autor Livio Andrijić najposebniju darovao Vesni

"Osjetio sam neku tugu jer znam da njega više nema, ali paralelno sam se prisjetio i lijepih trenutka koje sam proveo fotografirajući ga po Veloj Luci", rekao je fotograf Livio Andrijić. Tužan dan za hrvatsku glazbenu scenu, no ovakvi projekti dokazuju kako će Oliver zauvijek ostati u našem sjećanju.

Linker
14. travanj 2024 22:09