Fotografija u fokusu

Emotivan trenutak na izložbi Jadrana Lazića dirnuo je sve

Splitski fotograf otvorio je u Crvenom salonu hotela Palace Elizabeth na Hvaru izložbu ‘50 godina fotografije‘ sa stotinjak svojih najuspješnijih radova, a događaj je okupio i poznata lica.

Jadran Lazić, hrvatski fotograf s holivudskom adresom pred čijim su objektivom pozirale najveće svjetske filmske i glazbene zvijezde, svojom izložbom prikupio je pažnju domaćih zvijezda koje su rado izdvojile vrijeme da svojom prisutnošću uveličaju njegov dan.

Tako su, između ostalih, na otvorenje izložbe stigli Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA sa suprugom Barbarom te Saša Zalepugin sa suprugom Tihanom.

image

Jadran Lazić u društvu supružnika Zelepugin

PRESS

Zanimljivo je kako je Zalepugin vodio Lazićevu prvu promociju knjige u Novom Sadu 1980. godine te je sada, nakon 42 godine, došao na otvaranje Lazićeve izložbe i promociju nove knjige na Hvar.

image

Vlatka Pokos na izložbi pred portretom Bebe Lončar

PRESS

Na otvorenju izložbe bila je i nekadašnja pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos, koja se najviše zadržala kod fotografije glumice Desanke Bebe Lončar, koja je bila najpopularnija glumica bivše Jugoslavije te je, osim domaće, imala i zavidnu inozemnu karijeru.

image

Jadran Lazić

PRESS

Za Lazićevu umjetnost vrijeme je izdvojila i Irena Kaštela, poznata dizajnerica nakita od koralja, kao i vlasnica poznate prodavaonice kolača Cukarin iz Korčule, ali i mnogi drugi.

image

Izložba Jadrana Lazića "50 godina fotografije"

PRESS
image

Izložba Jadrana Lazića "50 godina fotografije"

PRESS
image

Izložba Jadrana Lazića "50 godina fotografije"

PRESS
image

"50 godina fotografije"

PRESS
image

Izložba Jadrana Lazića "50 godina fotografije"

PRESS
image

Jadran Lazić u društvu mlađe kćeri Alexandre i supruge Stephanie

PRESS

Inače, kako je Gloria.hr prva izvijestila, naš poznati fotograf izložbu je posvetio svojoj starijoj kćeri Tamari, njujorškoj liječnici, dermatologinji, kojoj je ove godine dijagnosticiran četvrti stadij raka i trenutno je na intenzivnom liječenju u New Yorku.

image

Kćer Tamara bila je prisutna i iz daleka - putem video poziva

PRESS

"Ona gotovo svako ljeto provodi ovdje na Hvaru, ali ovog zbog bolesti nije u mogućnosti biti s nama. Ovdje nije isto bez nje, ali pravimo planove za iduće ljeto kad ozdravi", kazao je Lazić Glorijinom novinaru i otkrio kako je vili koju je izgradio u Zavali na Hvaru također dao ime po kćeri - Tamara.

Ipak, otvorenju izložbe na koju je naš fotograf stigao sa suprugom Stephanie i kćeri Alexandrom, i Tamara je na neki način sudjelovala - putem video poziva čula se sa svojim ocem koji je još jednom istaknuo nadu u ozdravljenje i ponovno okupljanje na njihovom otoku sreće, što je mnoge prisutne jako dirnulo.

Linker
17. travanj 2024 01:32