G. PLESNI TEČAJ

Ekskluzivno s Markom Mrkićem: Odvažite se na prve plesne korake uz Gloriju

U novom video formatu G. spot otkrivamo koji je najpopularniji ples u Hrvatskoj, koliko je dugo vremena potrebno da savladate osnovne korake i što je potrebno jednom kada se odvažite za plesni podij!

Simpatični plesač Marko Mrkić javnosti je postao poznat kao jedan od mentora u posljednjoj sezoni popularnog showa Ples sa zvijezdama, a mnogima je u kratkom roku postao omiljeno lice na televizijskim ekranima. Osim što su njegove plesne tehnike nevjerojatne, što je dokazao visokim plasmanom u posljednje dvije sezone, za portal Gloria.hr ispričao nam je kako je počela njegova strast prema plesu.

Plešem 15 godina! A sve je krenulo na nagovor djevojke u koju sam bio zaljubljen! Pitala me da krenemo zajedno na tečaj plesa i tu je sve krenulo! Njezin upit je u potpunosti preokrenuo moj život, započeo je svoju priču Mrkić.

"Iako moram priznati da sam bio skeptičan na samom početku. Pomislio sam: ‘Pa plešu samo cure, neću ići na ples!‘ Međutim na nagovor mame ipak sam pristao. Mama mi je rekla: ‘Pa da, jako je lijepo kad dečki znaju plesati!‘ Mamu ćeš ipak na kraju poslušati! I od tada plešem svaki dan, zaljubio sam se potpuno u ovaj posao koji je vjerojatno najljepši na svijetu", nastavio je mentor koji je prije nekoliko godina osnovao vlastitu plesnu školu Lijeva & Desna.

Simpatični Marko poručuje da nije potrebno uložiti previše novca za plesni početak.

"U početku je potrebno nula kuna, možete doći u običnim ležernim tenisicama! Naravno da kasnije možete uložiti u plesne cipelice koje koštaju otprilike 600 kuna. Time se više zamaraju djevojke jer se vole osjećati posebnije i ženstvenije u petama nego u ležernim cipelama. Najvažniji je feeling u plesu, ali naravno uvijek je poželjno malo ‘zapapriti‘ s nekim plesnim modnim dodatkom", zaključuje plesač.


Ovog vikenda učimo disco fox i bečki valcer! Pratite nas na Gloria.hr

Linker
20. travanj 2024 15:43