Zagreb, 140616. Iblerov trg 7. Drveni neboder. U sklopu festivala Design District Zagreb na krovu 11. kata Drvenog nebodera IKEA je predstavila urbani vrt u centru Zagreba. Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Foto: Goran Mehkek /EPH / CROPIX
URBANI VRT

Doručkujte na krovu kultnog zagrebačkog nebodera

U sklopu četverodnevnog proljetnog festivala Design District Zagreb održat će se i posljednji ovosezonski FRüHSTüCK na krovu Drvenog nebodera. Kultni Iblerov neboder postao je posebna atrakcija – IKEA Hrvatska predstavila je prvi urbani vrt u centru Zagreba u kojem će se u subotu održati posljednji hangover party prije ljetne stanke.

Kulinarsko-glazbena poslastica uz degustacije IKEA Food asortimana održat će se 18. lipnja od 11 pa sve do 18 sati, a osim u jutarnjoj glazbi i okrepljujućem doručku, moći ćete uživati i u jedinstvenom pogledu na Zagreb. Za glazbu će se pobrinuti uhodan tim DJ-a – mića, phillipe i Oberön, a ekipa koja stoji iza FRüHSTüCKa nakon cijele sezone seljenja po raznim otvorenim i zatvorenim lokacijama odlučila je posljednji doručak održati na najboljoj lokaciji do sada – na krovu nebodera na adresi Iblerov trg 7.

Festival Design District Zagreb inicirao je otvaranje pristupa krovu drvenog nebodera arhitekta Drage Iblera za sve građane i posjetitelje te mu vratio prvotnu funkciju kako ga je zamislio slavni projektant – za međusobno druženje stanara.

Četverodnevni proljetni festival Design District Zagreb održava se od 16. do 19. lipnja te će u tom razdoblju biti otvoren i pristup urbanom vrtu na krovu nebodera, a nakon završetka festivala zeleni će krov postati trajna oaza za stanare.

Festival je zamišljen kao okupljanje malih uličnih događanja i predstavljanje projekata na kojima će stanovnici, kulturni radnici i kreativci u “zoni Martićeva”posjetitelje upoznati sa svojim novim proizvodima i konceptima. Četvrt će ispuniti zanimljivi dizajnerski i umjetnički radovi, instalacije u javnom prostoru i intervencije za poboljšanje života u kvartu.

Linker
12. travanj 2024 21:30