nagrada publike

Dokumentarac ‘Ljubav oko svijeta‘ Anđele i Davora Rostuhara proglašen najboljim filmom ovogodišnjeg ZagrebDoxa

Najboljim filmom ovogodišnjeg izdanja ZagrebDoxa publika je ocijenila hrvatski dokumentarac Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara koji je svjetsku premijeru u sklopu programa regionalne konkurencije imao u petak na festivalu.

Putujući u najudaljenije kutke svijeta, od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, autorski dvojac Anđela i Davor Rostuhar bilježe čak 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima.

Čitajte i: Njihove priče su fantastične: Anđela i Davor Rostuhar na pet su kontinenata tražili odgovore o ljubavi, braku i seksu

Ovaj zapanjujući dokumentarac kroz univerzalnu emociju ljubavi povezuje najširi spektar kultura i identiteta. Nagrada publike bit će dodijeljena autorima uoči projekcije u nedjelju - 20. lipnja u 20 sati u Kinu SC.

Odmah nakon prvonagrađenog filma nalazi se dokumentarac "Zacijeli me" Danijele Štajnfeld. Zanimljivo je da se među deset najboljih filmova prema ocjeni publike nalazi pet hrvatskih filmova: pored filma Ljubav oko svijeta tu su filmovi "Volim" Anje Koprivšek, "Sad sam ja" Irena Jasmine Beširević, "Žica" Tihe K. Gudac te mađarsko-hrvatski film "Priče iz zatvorske ćelije" (Tales From The Prison Cell) mađarskog redatelja Ábela Viskija.

Linker
23. travanj 2024 23:43