FRANO OŽBOLT
Požurite po ulaznicu!

Dočekajte ljeto uz spektakularan koncert: Ana Rucner i ove godine priprema poslasticu za različite glazbene ukuse

Autorski festival ove se godine održava se 11. put u prekrasnom Dubrovniku, u terminu od 18. do 21. lipnja.

Autorski festival ove se godine održava se 11. put u prekrasnom Dubrovniku, u terminu od 18. do 21. lipnja.

Uz iščekivani tradicionalni koncert "Pozdrav ljetu" na kojem naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner u svitanje, uz brojne Dubrovčane i goste grada Dubrovnika, dočekuje prvi dan ljeta i obilježava Svjetski dan glazbe, ovogodišnji program festivala "Ana u Gradu" donosi niz programskih iznenađenja.

Tako će festival u petak, 18. lipnja u dubrovačkom klubu Lazareti s početkom u 20 sati, otvoriti zajednički koncert Ane Rucner, Vlade Kalembera i bubnjara Marka Duvnjaka u postavi Kalember/Rucner/Duvnjak Trija - novog glazbenog projekta talentirane Ane.

Čitajte i: Film, izložbe i glazba: Predstavljen je bogat program Festivala tolerancije kojeg su podržali brojni poznati

Repertoar koji je Ana Rucner za ovu postavu osmislila progovara svim generacijama publike i najrazličitijim glazbenim ukusima. Tako će publika u unplugged varijanti moći čuti sve one velike hitove Kalembera i Srebrnih krila – 'O Ana', 'Nek živi ljubav', 'Vino na usnama' i mnoge druge.

image
Vlado Kalember, Ana Rucner i Marko Duvnjak.
FRANO OŽBOLT

U drugom dijelu koncerta, vodstvo preuzima Ana Rucner, koja je za publiku pripremila koncertni dio uz Marka Duvnjaka na bubnjevima i uz trubu, a koji obuhvaća sjajne obrade svjetskih uspješnica, glazbenih filmskih tema iz blockbustera, ali i poznatih klasičnih skladbi u Aninim crossover izvedbama.

U ovom dijelu programa, svi fanovi Ane Rucner mogu uživati u žešćem zvuku uz hitove poput filmskih tema iz filmova 'Pirati s Kariba', 'Mombase', 'Igre prijestolja' i sl. te uz crossover klasike poput rock verzije Destiny, iz Beethovenove 5. Simfonije, Vivaldijevog Storma, Ode radosti i drugih dinamičnih i bezvremenskih skladbi.

Konačno, treći dio koncerta, oduševit će publiku uz obrade romskih i etno skladbi, ritmove čardaša i plesnih, tradicionalnih skladbi uz 'Čaje šukarije', 'Jovano, Jovanke' i drugih iznenađenja.

Književna večer

Tijekom drugog festivalskog dana, u subotu, 19. lipnja, posjetitelje festivala očekuje svečana promocija zbirka priča za djecu Dragutina Rucnera (1910. - 1996.) „Djedove priče unucima“, inače djeda Ane Rucner i poznatog ornitologa, koja će se održati u Kneževom dvoru s početkom u 20 h.

Čitajte i: Tamara Obrovac donosi magične zvukove Istre u Zagreb: Nastup uz zagrebačko more za publiku željnu jazza

image
Dočekajte ljeto uz Anu Rucner!
FRANO OŽBOLT

Knjiga koju je dugo pripremala čelistica Snježana Rucner, Anina majka, objavljena je prošle godine u nakladi Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, a ilustrirana je divnim ilustracijama, slikama i crtežima Ivana Antolčića (1928.-2019.), hrvatskog kipara, grafičara i ilustratora. U sklopu promocije, svoj će zajednički mini-koncert održati Ana i njezini roditelji, Snježana i Dragan Rucner.

Festival će završiti spektakularnim ranojutarnjim koncertom „Pozdrav ljetu“, kojeg naša vrsna violončelistica Ana Rucner tradicionalno upućuje iz amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu na prvi dan ljeta, 21.6., u 5 sati ujutro, a osim u prekrasnim zvukovima Aninog violončela, gitare Ivana Raiča i mandoline Maria Markovine, posjetitelji će ove godine uživati i u poeziji koju će čitati naš glumac Vedran Mlikota.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventim i na dan koncerta, na blagajni kluba Lazareti.

Linker
27. travanj 2024 00:03