Ipak je bilo moguće!

Deseti rođendan Slurp! festivala bio je događaj za pamćenje: Unatoč nemogućim uvjetima, glazbenici su briljirali

Organizatori su u zadnji čas realizirali festival i to u samo jednom danu - od ranog jutra do ponoći. Ni stroge epidemiološke mjere nisu ih pokolebale, a rezultat je odlična zabava.

Slurp! festival će itekako pamtiti svoj deseti rođendan. Dan prije početka održavanja nadležne institucije ukinule su prvotno izdanu dozvolu u originalno najavljenom terminu i zamijenili je s novom koja dopušta održavanje sa završetkom programa u ponoć.

Nakon instantno postignutog konsenzusa s izvođačima i inim suradnicima, organizacija je dovedena u situaciju da u manje od 24 sata prvi put u povijesti pripremi i realizira rave po zvizdanu usred Dalmacije. U već poprilično otežanim okolnostima, uz sustav provjere covid potvrda i punkt za antigensko testiranje, uz nove mjere prouzročene epidemijom.

image
Ilija Rudman
IVAN BUVINIć

Program dvodnevnog festivala stisnut je u cjelodnevni, ukupnog trajanja od 18 sati, uz minimalne izmjene u rasporedu nastupa.

Na Healing Sounds pozornici, redom su se izmjenjivali: Bebetto, Le Chocolat Noir, Ilija Rudman, Petar Dundov, Sergej Snooze, Qwerty, Funk Guru, Jan Kinčl, Ivan Komlinović i SugaDaddy.

Čitajte i: Ples u nemogućim uvjetima: Slurp festival umjesto dvije noći organizirao događanje u jednom danu

Svi izvođači isporučili su odlične setove, čak i onda kad su vladali ekstremni uvjeti visoke ljetne temperature, navodno najtoplijeg dana ovog ljeta dosad.

image
Petar Dundov.
IVAN BUVINIć

Šibenski entuzijast Dražen Frua danima i noćima pripremao je pravu oazu Čudne muzike, pozornice na kojoj su se izmjenjivali: Session Digger, Foxy, Carnero, Miyagi & Matt Demon, Petra Elza & Dino, Darkman, Mradar, DJ FrenkyBoy, Edy C, Bake, Chuddak, Fikcio Monger, Tomislav Rupic.

Svi redom isporučivši odlične setove, uz atmosferu koja je konstantno bila za pamćenje, uz potporu scene kojoj je Dražen i njegova Čudna muzika uvijek na raspolaganju. Šibenčani i ini posjetitelji su srčano podržali lokaciju Martinske u Šibeniku, kao i rođendansko slavlje Slurp! festivala u nemogućim uvjetima, isprativši ga s ovacijama.

image
Slurp! festival
VAN BUVINIć
image
Slurp! festival
IVAN BUVINIć
image
Slurp! festival
IVAN BUVINIć
image
Slurp! festival
IVAN BUVINIć
image
Slurp! festival
IVAN BUVINIć
Linker
14. kolovoz 2022 10:06