prodajni karakter

Ciklus trodnevnih izložbi u Galeriji Canvas predstavlja renomirane hrvatske umjetnike

Sve izložbe imat će i prodajni karakter pa posjetitelji, uz uživanje u recentnim djelima renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika i umjetnica, mogu odabrati i vrhunska djela za zidove svojih domova ili poslovnih prostorija.

U petak, 28. listopada u zagrebačkoj Galeriji Canvas (Ul. Nikole Tomašića 8, Zagreb) počinje ciklus izložbi "WEcanVAS VAN", koji se sastoji od sedam trodnevnih vikend izložbi na kojima ukupno sudjeluje 21 autor i autorica, među kojima su i brojni profesori i asistenti s Akademije likovnih umjetnosti, kao i druga istaknuta likovna imena srednje generacije.

Prva izložba u nizu bit će otvorena ovog petka u 19 sati pod nazivom "Dečki iz kvarta", a svojim radovima publici će se predstaviti Siniša Reberski (1964.), Zoltan Novak (1963.) i Ivica Malčić (1962.), danas renomirani hrvatski umjetnici, a nekada klinci koji su zajedno odrastali u kvartu Jarun-Gajevo, uz dječačko natjeravanje i bezbrojne igre oko jarunskog jezera te uz prve likovne korake u OŠ Ivana Meštrovića uz prof. Milana Defrančeskog.

Izložba se može razgledati u petak od 19 do 21 sat, u subotu od 9 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 13 sati.

image

Galerija Canvas pokrenuta je 1992. godine

PRESS

Sve izložbe imat će i prodajni karakter pa posjetitelji, uz uživanje u recentnim djelima renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika i umjetnica, mogu odabrati i vrhunska djela za zidove svojih domova ili poslovnih prostorija.

Galeriju Canvas pokrenuo je 1992. godine ugledni zagrebački galerist i jedan od osnivača Udruženja hrvatskih galerista Boris Osrečki, široj javnosti poznat i kao inicijator i osnivač cijenjenog časopisa Grafika, prvog hrvatskog specijaliziranog časopisa za umjetničku grafiku. Na današnjoj adresi u Ulici Nikole Tomašića 8 galerija se nalazi od 2002. godine i u proteklom periodu ugostila je 133 izložbe i tiskala desetak grafičkih mapa i autorskih monografija renomiranih hrvatskih umjetnika.

Nakon prve izložbe, "Dečki iz kvarta", ciklus se nastavlja od 4. do 6. studenog izložbom „Ladies Night“, na kojoj izlažu Lucija Labaš, Koraljka Kovač i Jadranka Ivaniš YaYa, a potom slijede izložbe:

Grafički ljudi: 11. - 13. 11. 2022., otvorenje u 19 sati

Iva Ćurić, Vida Meić, Igor Čabraja

Kipari: 18. - 20. 11. 2022., otvorenje u 19 sati

Vojin Hraste, Neven Bilić, Daniel Kovač

M F T: 25. - 27. 11. 2022., otvorenje u 19 sati

Miran Šabić, Danko Friščić, Tomislav Buntak

T A AN L A: 2. - 4. 12. 2022., otvorenje u 19 sati

Tanja Škrgatić, Ana Ratković Sobota, Lav Paripović

B U 2 P T: 9. - 11. 12. 2022., otvorenje u 19 sati

Daniela Pal Bučan, Jagor Bučan, Predrag Todorović

Krajem studenog javnosti će biti predstavljena i grafička mapa hrvatskog slikara, grafičara i akademika Zlatka Kesera, a početkom prosinca grafička mapa slikara i grafičara, profesora na ALU Matka Vekića.

Linker
15. travanj 2024 10:31