na likovnoj akademiji

Cash&Carry - dan otvorenih vrata atelijera: Mladi likovni talenti prvi put na tržištu

Studenti među kojima i kći operne dive Ivane Lazar nisu skrivali sreću što su prvi put upijeli prodati svoja umjetničak djela.

Ove subote bilo je veselo u prostorima i vrtu Likovne akademije na zagrebačkom Jabukovcu.

Naime, tamo je po šesnaesti put održana manifestacija 'Cash&Carry- dan otvorenih vrata atelijera' koju organiziraju studenti treće godine nastavničkog odijela ALU uz podršku profesora kako bi se dobio uvid u domaću suvremenu scenu kroz upoznavanje s mladim umjetnicima u njihovom radnom okruženju. Posjetitelji su mogli kupiti studentske radove, a unatoč epidemiološkim mjerama posjetitelja i kupaca bilo je prilično mnogo.

image
FOTOGRAFIJE: INES STIPETIC

- S obzirom na to da protekle godine zbog pandemije i nepoznavanja novog virusa nismo održali 'Cash&Carry', ove godine nam je na radost studenata, ali i ljubitelja umjetnosti to uspjelo. Pridržavam ose zadanih mjera, a druženje se ionako odvija na otvorenom - kazao je slikar i profesor Tomislav Buntak, dekan ALU.

image
FOTOGRAFIJE: INES STIPETIC
image
FOTOGRAFIJE: INES STIPETIC

A lijepo je da se mladi umjetnici susretnu sa svojim prvi iskustvom predstavljanja svojih umjetnina potencijalnim kupcima koju su na Jabukovac stizali cijeli dan.

Igor Zidić o spizi, umjetnosti, ali i prednostima i manama braka s 33 godine mlađom suprugom

- Sudjeluje nas četrdesetak jer su se studenti prve i druge godine Alu sa svojim radovima priključili humanitarnoj akciji u kojoj novac od prodanih grafika i ostalih stvari koje su studenti izradili ide za centar za autizam. Sretni smo što je ljudi strpljivo čekaju u redu kako bi ušli u naše prostorije razgledali naše radove. Svi smo nešto prodali što nas posebno veseli i iz ove naše perspektive nema brige za likovnu umjetnost - kazala je Marija Kladarin (21), studentica treće godine nastavničkog studija i jedna od studenata iz organizacijskog odbora.

image
FOTOGRAFIJE: INES STIPETIC
image
FOTOGRAFIJE: INES STIPETIC

- Sretni smo što smo uopće uspjeli organizirati ovu našu manifestaciju jer do nedavno nismo znali hoćemo li ju uopće smjeti održati, pa je naše veselje tim veće - dodala je ova mlada studentica, inače kći naše operne dive Ivane Lazar, kojoj su inspiracija ljudi. U svakom slučaju mnoštvo maštovitih radova pokazalo je da likovna scena ima budućnost, kako u mladim entuzijastičnim talentima tako i u konzumentima umjetnosti.

Linker
24. travanj 2024 15:11