SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
MODERNA ELLA

Camila Cabello kao moderna Pepeljuga! Film je vani 3. rujna, a evo što se sve mijenja u priči i kako izgleda set

Promjena narativa je najočiglednija razlika u novoj ekranizaciji poznate bajke braće Grimm. Ella je samostalna poslovna žena, a mora birati između ljubavi i karijere.

Promjena narativa je najočiglednija razlika u novoj ekranizaciji poznate bajke braće Grimm. Ella je samostalna poslovna žena, a mora birati između ljubavi i karijere.

Priča uz koju su odrasle brojne generacije, sada dobiva svoje novo ruho. Pepeljuga, djevojčica koja je ostala bez oca i odrasta uz zlu maćehu i još gore polusestre, lišena obiteljskog nasljeđa i sreće, odlazi na bal u organizaciji princa. Nakon kratke potrage za njom, njih dvoje žive sretno do kraja života. Ili ipak ne?

Nova ekranizacija ima tek nekoliko sličnosti s pričama o potlačenoj djevojci koje smo dosad navikli gledati. Nova Pepeljuga je glumica i pjevačica meksičko-kubanskih korijena, mlada Camila Cabello te je ujedno prva glumica te nacionalnosti koja utjelovljuje jednog od najpoznatijih likova iz bajki, a osim toga, ona je samostalna žena koje ne čeka princa da je spasi.

image
Camila Cabello, Nicholas Galitzine, Minnie Driver and Pierce Brosnan zvijezde su novog filma.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Film na Amazonu izlazi 3. rujna, a prve fotografije sa seta već su vani. Najveća promjena je svakako promjena narativa, dok kostimi i bajkovite lokacije imaju poveznicu s bajkom braće Grimm. Ella je sada vlasnica fashion brenda i nalazi se između dvije vatre, ljubavi i stabilnosti ili rizika i ispunjenja poslovnih snova.

"To je potpuno novo pripovijedanje priče. Smatram da bajke imaju zastarjele vrijednosti i ne odražavaju ono što žene žele. I moja Pepeljuga ima snove i ambicije, no ne smatra da bi ju princ trebao spasiti, već bi ona sama sebe trebala spasiti i toga je svjesna”, rekla je Cabello. Kostimi igraju veliku ulogu, a dizajnirala ih je kostimografkinja i dizajnerica Ellen Mirojnick. Upoznali smo je već na setu Netflixove hit serije "Bridgertone", zatim u filmovima "Najveći showman" i "Maleficient: Gospodarica zla".

Čitajte i: Latino diva Camila Cabello ruši sve predrasude: S ponosom pokazuje obline i nadahnjuje žene diljem svijeta

"Kad pomislite na Pepeljugu, prvo što vam pada na pamet je raskošna plava haljina ili staklena cipelica, ali mi se na to nismo fokusirali. Budući da je narativ drugačiji, odlučili smo promijeniti smjer te ponuditi odjeću koja promovira žensku individualnost i snagu", rekla je Ellen za američki Vogue te naglasila kako je za Camilu, odnosno Ellu, ipak više birala neutralnije tonove u odijevanju koje bi uvijek podigla s it detaljem, primjerice remenom.

image
Poster za novu Pepeljugu
AMAZON

Glumac Nicholas Galitzine glumi princa Roberta, a velika zvijezda na setu je glumac Pierce Brosnan koji tumači njegovog oca, kralja Rowana. Film je trebao biti vani u veljači ove godine, no zbog pandemije, kao i brojne produkcije, i ova je zapela već na početku snimanja.

Veliku ulogu u promociji ima sama Camila, koja film na svojim društvenim mrežama najavljuje već nekoliko mjeseci. Ikona body positivity pokreta sudjelovala je u kreiranju scenarija za kojeg je naglasila kako izražava velik dio njezine osobnosti.

Čitajte i: Slavna pjevačica o mukotrpnoj brobi za koju nitko nije znao: ‘Polako mi je oduzimala život‘

Linker
26. travanj 2024 03:23