Bogat program

Brojni poznati Zagrepčani podržali Art Zagreb: U Tehničkom muzeju otvoren četvrti sajam umjetnosti

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla mogu se razgledati i kupiti najrecentinja djela domaćih i stranih umjetnika, a posjetiteljima se nudi bogat popratni glazbeni program koji traje do ponoći.

U Hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla, otvoren je četvrti Art Zagreb na kojem se posjetiteljima predstavlja tridesetak umjetnika i šest galerija. Osim etabliranih umjetnika, svoje radove izlažu i studenti sa četiri hrvatske umjetničke akademije, ali i studenti sa Kineske umjetničke akademije iz grada Hangzhou.

image
Art Zagreb
KARLA JURIC
image
Art Zagreb
KARLA JURIC

Art Zagreb na ovaj način nudi zanimljiv presjek, ali i budućnost hrvatske umjetnosti, a održati će se i panel na kojem će se razgovarati o novom načinu trgovanja umjetninama pod nazivom Neprenosivi žeton.

Posjetitelji u programu četvrtog izdanja Art Zagreba mogu uživati do 18. rujna 2021. i to u prostoru Hale V, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

image
Dina Dragija
KARLA JURIC
image
Mara Bratoš
KARLA JURIC

Art Zagreb osmišljen je kao mjesto trgovine i susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu.

Povezanost s domom

Anita Kontrec do sada je bila poznata kao hrvatska umjetnica s njemačkom adresom. Ona je poznata i po vrsnom uklapanju kulturnih i društvenih tematika i simbola u umjetnička djela.

Njezin projekt 'Houses and dreams/Kuće i snovi' povezan sa simbolom doma obilježio je i njenu svjetsku karijeru. Upravo ta potraga za domom zaokružuje cijelu priču kada se odlučila vratiti na hrvatsku adresu ne samo življenja nego i stvaranja.

Cilj joj je uvijek bio govoriti jezikom umjetnosti i ukazati na društvenu problematiku, jer jezikom politike nije se daleko došlo i prodrlo.

Nakon retrospektivne izložbe KRUŽNI TOK / KREISVERKEHR / ROUNDABOUT u galeriji Prsten u Meštrovićevom paviljonu 2016. godine, odlučila se vratiti u svoj Zagreb grad gdje nastavlja svoje umjetničko djelovanje i otvara još jedno novo poglavlje u svom umjetničkom radu otvaranjem svoje Zaklade.

Čitajte i: Kulturna manifestacija u metropoli: Na sajmu umjetnina Art Zagreb upoznajte mlade entuzijaste i već etablirane umjetnike

image
Martina Čičko Karapetrić
KARLA JURIC
image
Mirjana Mikulec
KARLA JURIC

Bogat program

Uz sajamsku izložbu umjetnina, održat će se paneli, predavanja, filmske projekcije te u lijepo uređenom parku kraj Hale V. nastupi glazbenika i DJ-a.

image
Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan
KARLA JURIC
image
Nera Stipičević
KARLA JURIC

U subotu će se održati i panel o promociji velikih hrvatskih umjetnika na globalnom tržištu umjetnina na kojem će govoriti Ana Knifer koja se posvetila promociji baštine svog oca Julija Knifera, Darko Šimčić, suosnivač instituta Tomislav Gotovac te Lucia Horvat, supruga Miljenka Horvata.

image
Vanja Matujec i kći Katarina
KARLA JURIC
image
Art Zagreb
KARLA JURIC

Na Art Zagreb može se ući uz predočenje Covid potvrde ili negativnog Covid testa ne starijeg od 48 sati. No, organizatori su dodali i mogućnost brzog Covid testiranja koje se obavlja pred ulazom.

image
Art Zagreb
KARLA JURIC
image
Art Zagreb
KARLA JURIC
Linker
21. travanj 2024 22:52