Mariah Carey

 PROFIMEDIA
TOP DESET

Billboard objavio popis najboljih božićnih pjesmama svih vremena, prvo mjesto nije iznenadilo

Ovih su nam blagdana pristigli i neki novi hitovi, ali sudeći po rezulatatima većina nas se ipak najradije vraća dobrim starim klasicima.

Ovih su nam blagdana pristigli i neki novi hitovi, ali sudeći po rezulatatima većina nas se ipak najradije vraća dobrim starim klasicima.

Božićne pjesme sastavni su dio ugođaja blagdana, a popularni zvuci već su početkom prosinca počeli svirati u našim uredima, automobilima, a nerijetko ih puštamo i kod kuće. Ovih su nam blagdana pristigli i neki novi hitovi, ali većina nas ipak se najradije vraća dobrim starim klasicima.

Tako je Billboard nedavno objavio popis najboljih božićnih pjesama svih vremena, a prvo mjesto nije nas nimalo iznenadilo. Naime, na vodećem se mjestu našla ‘‘All I Want for Christmas Is You‘‘ koju izvodi Mariah Carey i koja je, bez sumnje, jedna od najprepoznatljivih pjesama blagdanskog razdoblja.

Zatim slijedi pjesma ‘‘Rockin‘ Around The Christmas Tree‘‘ Brende Lee. Radi se o pjesmi koja je izašla prije 65 godina, a dan danas još je uvijek rado slušana na gotovo svim radijskim stanicama.

Treće mjesto na ljestvici najpopularnijih zauzela je uspješnica ‘‘Jingle Bell Rock‘‘ koju izvodi Bobby Helms. Ova nas pjesma uvijek dobro zagrije te ju rado slušamo kad stigne božićno vrijeme.

Četvrto mjesto uvjerljivo drži ‘‘The Christmas Song (Merry Christmas To You)‘‘ koju izvodi Nat King Cole.

Na petom se mjestu najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena nalazi ‘‘A Holly Jolly Christmas‘‘ Burla Ivesa.

‘‘Feliz Navidad‘‘ koju izvodi Jose Feliciano nalazi se na šestom mjestu ovog popisa.

Nijedan Božić ne može proći ni bez pjesme ‘‘It‘s The Most Wonderful Time Of The Year‘‘ Andyja Williams pa nas stoga nimalo ne čudi da je upravo ona zauzela sedmo mjesto na ljestvici najpopularnijih božićnih pjesama.

Wham! i njihova pjesma ‘‘Last Christmas‘‘ već godinama se nalazi u top deset najpopularnijih blagdanskih pjesama, a Billboard ju je smjestio na osmo mjesto.

A čini se blagdansko rasploženje, ne može proći ni bez pjesme ‘‘Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow!‘‘ legendarnog Deana Martina, a smjestila se na deveto mjesto.

Na desetom mjestu najslušanijih svih vremena nalazi se ‘‘White Christmas‘‘, pjesma koju u originalu izvode Bing Crosby, Ken Darby Singers, John Scott Trotter & His Orchestra.

Linker
27. travanj 2024 10:31