Promo
GOSTOVANJE U ITALIJI

Apoksiomen i njegov Muzej na izložbi i sajmu u Firenci

Od 17. do 19. veljače 2017. u Firenci se održava međunarodna arheološka izložba “tourismA - Salone Internazionale dell’Archeologia”, manifestacija čiji je cilj predstavljanje brojnih projekata  promocije nasljeđa iz antičkog doba te valorizaciju arheologije u svijetlu suvremenih zbivanja. 

Idealna je to prilika da se u Firenci, gradu koji je odigrao važnu ulogu pri restauraciji, definiranju značaja te promociji kipa Apoksiomena, ponovno prezentira neobična, svjetski relevantna i atraktivna Apoksiomenova priča te novi i jedinstveni Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju, otvoren u proljeće prošle godine - Apoksiomenov trajni dom.

Promo

U centralnom dijelu izložbenog prostora u Palazzo dei Congresi, gdje će se održavati izložba i sajam, tijekom sva tri dana trajanja manifestacije bit će izložena brončana replika kipa Apoksiomena.

Promo

Njegovu lošinjsku priču će na izložbenom punktu predstaviti djelatnici Muzeja te predstavnici Turističkog ureda grada Mali Lošinj i Jadranka hotela s Lošinja. Gradonačelnica grada Mali Lošinj Ana Kučić te Miljenko Domijan ispred Ministarstva kulture, će u sklopu programa sajma (17. veljače u 17 sati) održati prezentaciju o Muzeju i Apoksiomenu. Očekuje se i dolazak Ministra turizma Republike Hrvatske Garija Cappellija.

Promo

Linker
18. travanj 2024 04:52