/ Profimedia
U TREĆOJ SEZONI

'American Crime Story' ispričat će priču o ubojstvu dizajnera Giannija Versacea

Prva sezona kriminalističkog serijala "American Crime Story", bazirana na istinitom događaju i temeljena na knjizi Jeffreyja Tobbina "The Run of His Life: The People Vs. O.J. Simpson", nagrađena je s čak devet Emmyja, a zahvaljujući velikom uspjehu već su najavljene dvije nove: jedna od njih bavit će se tragičnom smrću modne ikone.

Portal Variety javlja da će se treća sezona popularnog serijala fokusirati na ubojstvo Giannija Versacea. Bit će snimljena na temelju knjige "Vulgar Favors" iz 1999., autorice Maureen Orth.

Talijanski dizajner ubijen je 1997. u dobi od 50 godina pred svojom vilom u Miamiju. Ubio ga je 27-godišnji Andrew Cunanan koji je nekoliko dana kasnije počinio samoubojstvo nekoliko kilometara od Versaceove vile, a razlozi ubojstva nisu nikada otkriveni. Modnu kuću Versace preuzela je njegova sestra Donatella, koja je i danas kreativna direktorica.

Serijal o Versaceu dolazi nakon druge sezone "American Crime Story" koja će se fokusirati na posljedice uragana Katrina, a povodom 20. godišnjice njegove smrti dolazi i neautorizirani biografski film u kojem će Antonio Banderas utjeloviti legendarnog dizajnera.

Linker
25. travanj 2024 10:27