coca-cola
POKRET ZA RADOST

Aktivne zone za vježbanje na otvorenom

Važnost uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje u fokusu je projekta “Pokret za radost”. Kako bi potaknula građane na redovito vježbanje i rekreaciju, Coca-Cola je u Hrvatskoj pokrenula projekt izgradnje vježbališta na otvorenome.

Prva aktivna zona, koja će uključivati sprave za vježbanje namijenjene svima zainteresiranima za aktivan život i vježbanje na otvorenome, bit će uređena u Zagrebu, a do kraja 2017. godine bit će uređeno dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj.

coca-cola

Inicijativu za uređenje aktivnih zona podržali su bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba i voditeljica Antonija Blaće.

– Kao nekadašnjemu profesionalnom sportašu, kretanje i vježbanje sastavni su dio mog života. Baveći se sportom naučio sam mnogo o raznovrsnoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje pa imam potrebu ljude oko sebe poticati na pozitivne promjene i prihvaćanje novih navika koje će im poboljšati kvalitetu života – izjavio je Mirza Džomba.

Koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenom odlučit će građani glasovanjem za svoj grad na stranici Pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja ove godine.

Linker
23. travanj 2024 16:32