‘Dođi na joji‘

Aklea Neon & Sound Doulas pripremaju najjaču femme svirku ovog proljeća

Dugoiščekivana koncertna promocija albuma održat će se u dva koncerta 13. i 14. travnja u zagrebačkom klubu DVA OSAM.

Osječka vila rime i beata - Aklea Neon, sljedećeg će tjedna po prvi put uživo sa svojim all-girl bendom Sound Doulas predstaviti hvaljeni debitantski album Dođi na joji, objavljen krajem veljače. Nakon prvotne odgode, dvodnevna koncertna promocija održat će se 13. i 14. travnja u zagrebačkom klubu DVA OSAM.

“Ne samo da jedva čekamo, mi živimo za taj double date u DVA OSAM. Dodatni bunt ulaznica je stavljen u prodaju, jer su mjere popustile, pa dođite na najjaču femme svirku ovog proljeća”, riječi su kojima glazbenica i autorica najavljuje navedene koncerte.

Podsjećamo, album prvijenac Dođi na joji Aklea Neon je objavila krajem veljače, a prvotna dvodnevna koncertna promocija planirana je za sredinu ožujka, no ranije je odgođena zbog bolesti članica benda. Novi datumi su upravo 13. i 14. travnja, a kupljene ulaznice za koncerte u ožujku vrijede i za ove termine. Također, s obzirom na nove mogućnosti i proširenje kapaciteta, u prodaji je dostupan i dodatni broj ulaznica.

Čitajte i: Aklea Neon okupila ženski bend: Svoje himne predstavlja na rasprodanim koncertima

Prvi zajednički nastup

Za Akleu Neon & Sound Doulas ovo će biti prvi zajednički nastup te ujedno i premijerno predstavljanje novih pjesama u ovom obliku; osječku glazbenicu do sada smo imali priliku upoznati kroz njene izvanredne samostalne nastupe, a sada će joj se na pozornici pridružiti i vlastiti all-girl bend, čije članice su Ana Kelemen za bubnjevima, Helena Hena Ernoić na basu i Ivna Ji na semplerima i ritam mašini. “Od svojih početaka sam bila one-girl bend, a ove godine to mijenjam. Zato su tu moje Sound Doule koje su mi pošteno podebljale zvuk”, ističe Aklea Neon.

Album Dođi na joji debitantsko je studijsko izdanje Aklee Neon, na kojem predstavlja ukupno 11 žanrovski šarolikih pjesama, okupljenih u jezgrovitu cjelinu zaraznog electro-afro zvuka i melodičnog vokala. Kao aktualni singl s albuma predstavljena je pjesma “Na dah”, sa zadivljujućim pratećim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji.

Čitajte i: Magic Box: Sedmo izdanje online festivala i ovog puta okuplja jaka imena sa scene

Uz premijernu izvedbu pjesama, publici će biti predstavljen i novi merch, a za iznimnu kolektivnu vibru, uz Akleu Neon & Sound Doulas brinut će se i posebni gosti, bubnjari zagrebačkog Cassia Tribea. Ulaznice za oba koncertna dana, 13. i 14. travnja dostupne su u prodaji, na stranicama kluba DVA OSAM.

Linker
19. travanj 2024 22:06