SIKELIA PRODUCTIONS - AMBLIN ENTERTAINMENT - NETFLIX
zadivljujuće

5 sati samo za šminku: Otkriven mukotrpan proces transformacije Bradleyja Coopera

Bradley Cooper oduševio je ulogom u filmu "Maestro", a osim što glumi, glavni je producent i režiser filma. Za potrebe snimanja glumac je provodio i po pet sati na šminkanju kako bi ga vizažisti transformirali u poznatog skladatelja.

Bradley Cooper oduševio je ulogom u filmu "Maestro", a osim što glumi, glavni je producent i režiser filma. Za potrebe snimanja glumac je provodio i po pet sati na šminkanju kako bi ga vizažisti transformirali u poznatog skladatelja.

Glumac Bradley Cooper posvećeno se pripremao za ulogu u Netflixovom filmu "Maestro", a da bi čim više nalikovao američkom skladatelju Leonardu Bernsteinu, slavni je glumac s make-up artistima provodio i po pet sati. Sam proces šminkanja započinjao je u jedan ujutro.

"Cooper je želio da šminka bude gotova prije nego svi ostali dođu, kako bi bio u potpunosti spreman glumiti Leonarda kada stigne ostatak ekipe", otkrila je Kazu Hiro, make-up artistica koja je radila na filmu. Glumac je, kako bi utjelovio Bernsteina, morao nositi protezu na licu, ali i "debelo odijelo". Također, Hiro je otkrila kako je punih dva sata provodio s vizažistima kako bi ga i pomladili - jer je najprije glumio mladog Bernsteina.

image

Bradley Cooper i Carey Mulligan u filmu "Maestro"

SIKELIA PRODUCTIONS - AMBLIN ENTERTAINMENT - NETFLIX - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

"Kako je "stario", tako smo morali dodavati druge elemente i cijeli proces transformacije je duže trajao", otkrila je Kazu Hiro.

Osim što Cooper nosi glavnu ulogu, također je producent i režiser filma, a u realizaciji projekta pomogla su mu velika filmska imena poput Martina Scorsesea i Stevena Spielberga. Tijekom proteklih nekoliko godina Cooper je blisko surađivao s Bernsteinovom djecom, kako bi što bolje oživio njihova oca na velikom platnu. Bernsteinovu suprugu glumi talentirana Carey Mulligan, a pridružuju im se u filmu Maya Hawk u ulozi njihove kćerke Jamie te Sam Nivola u ulozi Alexandera Bernsteina.

Radnja filma prati karijeru, svakodnevicu i zamršenu ljubavnu priču koja je zapečatila život slavnog skladatelja. Priča se proteže 32 godine, od prvog susreta s budućom suprugom Felicijom, preko njihovog braka i troje djece pa sve do njezine smrti nakon borbe s rakom pluća 1978. godine. Dvije godine nakon nje umro je Leonard, a potom je objavljeno njeno pismo u kojem se nalazila potvrda onoga što se uvijek naslućivalo - da je Bernstein zapravo homoseksualac te da je brakom zapravo pokušao zataškati svoju seksualnu orijentaciju. Sam razlog zataškavanja svoje seksualnosti bila je njegova karijera u kojoj je osvojio sedam Emmyja, dva Tonja i 16 Grammyja, uključujući i onaj za životno djelo. Na venecijanskoj Mostri, film je dobio sedmominutnu ovaciju, a mnogi filmu predviđaju prestižnu nagradu Oscar. Film dolazi u kina 22. studenog, a na Netflixu će biti dostupan od 20. prosinca.

Linker
26. travanj 2024 06:01