Vau torte!

Kad vaši dlakavci slave: Upoznajte ženu koja provjereno radi najbolje torte za pse

Želite svog kućnog ljubimca razveseliti slasnim zalogajem za rođendan? Počastite ga tortom ili keksićima koje radi Ljiljana Štajduhar.

Proslava rođendana dlakavih ljubimaca u posljednje vrijeme postala je sve popularnija. Baš poput ljudskih, slastice i torte su neizostavni elementi za zabave, a da se četveronožni gosti i slavljenici oslade za svoj poseban dan brine se Ljiljana Štajduhar, vlasnica slastičarskog obrta za pse Vau torte. Prije 21 godinu započela je svoju priču tako što je krenula peći pseće keksiće za svog tibetanskog terijera Luna s koji je odlazila na izložbe.

image

Ljiljana Štajduhar, vlasnica brenda Vau Vau koja radi torte za kućne ljubimce

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"Kako bih ga motivirala u ringu, služila sam se keksićima, no on bi na kupovne slastice reagirao češkanjem, stoga sam započela s izradom svojih", započinje Ljiljana.

U jednom razdoblju u uzgoju je imala deset pasa te, osim za njih, pekla je kolačiće i za prijatelje koji su željeli kvalitetne slastice za svoje ljubimce.

S vremenom je zanimanje postajalo sve veće pa je tako Ljiljana svoj hobi pretvorila u posao i otvorila vlastiti obrt. Primarno su u ponudi bili samo keksići, no nedugo nakon pokretanja brenda krenula je u izradu muffina i torti, koji su ujedno najprodavaniji proizvodi.

"Sa slastičarstvom nisam imala iskustva. Mnogo sam eksperimentirala i isprobavala različite varijacije dok se nisam usavršila u izradi", priznaje nam Ljiljana, kojoj u poslu pomaže njezin suprug Tomislav.

image

Jazavčara Charlie Chaplin slavi 17. rođendan uz Vau torte za pse

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

U ponudi se nalazi više od pedeset vrsta torti, koje stoje od 150 do 300 kuna, a napravljene su od namirnica namijenjenih ljudskoj upotrebi.

Ljiljana i Tomislav važnost pridaju i proizvodima iz organske proizvodnje pa su svi sastojci prirodni. Uz dvije vrste mesa, piletinu i junetinu, koji su glavni sastojci, nalaze se špinat i mrkva koje povezuju algama, a glazura je izrađena od kokosovog mlijeka te sokova od voća i povrća s kojima boje torte. Keksiće se pak može pronaći u više različitih okusa, poput srdele, mješavine mesa, vegetarijanskih te onih klasičnih - piletine i junetine.

"U našim proizvodima nastojimo imati što manje sastojaka, tako da oni budu prikladni za pse koji imaju problema s alergijama, gastritisom ili dijabetesom. Naravno, radimo i torte po narudžbama, odnosno izbacujemo neke sastojke ako je to potrebno", govori ova diplomirana profesorica filozofije i religijskih znanosti koja nikad nije radila u struci, već se prije osnivanja vlastitog brenda dugi niz godina bavila marketingom. Svoju ponudu nedavno su proširili, pa će tako, uz pse, i mačke moći proslaviti rođendane pušući svjećice na torti.

image

Ljiljana i Tomislav Štajduhar

MATIJA DJANJESIC CROPIX

"Jedno vrijeme imali smo svoj prostor u središtu grada, no to nije zaživjelo pa smo napravili internetsku stranicu gdje danas prodajemo svoje slastice. Keksiće proizvodimo i za neke pseće brendove pa se oni mogu pronaći i u drugim trgovinama", govori Ljiljana, čiji su najvjerniji kušači pak njenih pet mačaka i sedam pasa. U planu je i proširenje brenda inozemno - njezine slastice, naime, mogle bi se uskoro pronaći u pet friendly hotelima i onima namijenjenim za pse, no najviše se želi posvetiti izradama torti, s kojima će i dalje nastaviti uljepšavati proslave četveronožnim ljubimcima.

Ako još niste sigurni bi li se ovakva delicija svidjela i vašem ljubimcu, pogledajte ove zadovoljne njuške s fotografija koje su Ljiljani poslali njezini klijenti.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image

c c

PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

Više sretnih njuškica, kao i izbor torti možete pogledati i na Ljiljaninom Instagram profilu.

Linker
16. travanj 2024 22:01