Promo
 PANYA_SEALIM GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
TEMELJ ZDRAVLJA

Jeste li znali da kod dobrog imuniteta najvažniju ulogu imaju naša crijeva? Otkrivamo vam sve o tome

Nikada se nije više pisalo o važnosti imunološkog sustava nego što se to radi posljednjih godinu dana.

Nikada se nije više pisalo o važnosti imunološkog sustava nego što se to radi posljednjih godinu dana.

Imunitet nam osigurava zdrav organizam koji se uspješno može othrvati prehladama, virozama i virusima, ali nerijetko se priča o tome kako su zdrava crijeva jedan od najbitnijih faktora.

Naime, u našim crijevima se nalazi čak 80 posto imuno stanica koje pružaju prirodnu potporu imunitetu. A kada se crijevna flora poremeti, može doći do ozbiljnih problema. Od pada samog imunološkog sustava, pa sve do problema s kožom, načini na koji nam crijeva poručuju da nešto nije u redu su zaista brojni. Stoga je od iznimne važnosti pridodati i ovom organu koji nerijetko zanemarujemo, a često nam signalizira da nešto nije u redu.

Znate i sami onaj osjećaj kada ste pod velikim stresom, a posljedica toga bude ili začepljenost ili proljev, ovisno kojoj skupini „nervoznih crijeva“ spadate? Ne morate brinuti zbog toga što nam se svima događa, ali ako primjećujete da se ovakve situacije ponavljaju i kada niste pod stresom, vrijeme je za pregled.

image
Promo
SOLSTOCK GETTY IMAGES

Stručnjaci u dijagnostičkom centru Proimmun znaju kako je crijevo je najvažniji dio našeg imunološkog sustava, a stolica najprecizniji prijenosnik informacija o stanju i funkcionalnosti crijeva. Stoga Proimmun omogućuje detaljan prikaz laboratorijske analize biološke raznolikosti crijevnog mikrobioma i određivanje dodatnih parametara poput imunološko-intestinalnog statusa, poremećaja crijevne propusnosti, upalnih promjena intestinalne sluznice ( razni upalni procesi tankog i debelog crijeva) kao i ostalih markera koji su bitni za nastanak crijevne disbioze, a time i mnogobrojnih rizika za manifestaciju različitih poremećaja. Pomoću ovih analiza mogu se dijagnosticirati mikrobi i poremećaji flore crijeva, a istovremeno uspostaviti zdrav i dinamičan mikrobiom koji ima pozitivan učinak na razne zdravstvene čimbenike.

Dijagnostički centar Proimmun, osnovan je 2015. godine s vizijom da aktivno sudjeluje u otkrivanju nastanka zdravstvenih rizika, koristeći pritom molekularno- biološke metode ispitivanja. Na čelu s Ružicom Matić te u suradnji s njemačkim partnerom GANZIMMUN Diagnostics AG, uspješno rade na rješavanju mnogih zdravstvenih problema. Njihova misija je osvijestiti pojedince i obitelji o važnoj i moćnoj ulozi crijeva u imunološkoj modulaciji koja je od središnjeg značaja za ljudsko zdravlje.

Zadaća Proimmuna je uz liječničku suradnju i konzultacije omogućiti personalizirani pristup svakom čovjeku prilikom odabira širokog spektra njihovih usluga. Na kraju, njihova uloga nije samo zainteresirati vas nego inspirirati da očuvate zdravlje cijelog organizma.

image
Promo
BONGKARNTHANYAKIJ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Pokretanjem Proimmun analiza u Hrvatskoj vrlo brzo smo se susreli s problemom kvalitetnih i učinkovitih probiotika. S obzirom na to da naše analize mjere i kvantitativnost, te se može vidjeti učinkovitost terapije, odlučili smo se našim pacijentima ponuditi ono najbolje, iza čega stojimo i što prema našem iskustvu pokazuje najbolje rezultate. Nutrimmun proizvodi s kojima radimo – MyBIOTIK®PUR, MyBIOTIK®PROTECT, MUCOZINK®, MyBIOTIK®IMMUGY – u sebi sastoje pažljivo odabrane probiotičke sojeve, vitamine I minerale koji u kombinaciji donose benefite općem stanju vašeg organizma kao i imunitetu“, ističe Ružica.

Pojašnjava i kako bi probiotičke kulture mogle doći na mjesta događaja - u crijevo – moraju dobro podnijeti putovanje kroz želudac. Visoki stupanj prirodne otpornosti prema želučanim i žučnim sokovima je garancija sposobnosti za preživljavanje bakterijskih kultura što su osnovni temelj standardne kvalitete proizvoda Nutrimmun.

Proimmun vas poziva da očuvate svoje zdravlje jer je zdravlje vaše najveće bogatstvo.

Linker
26. travanj 2024 06:12