VELIKO PRIZNANJE

Zagrebački dom nalazi se rame uz rame s najbolje uređenim domovima svijeta

Studio Mirjane Mikulec oduševio je ne samo klijente već i stručan žiri međunarodnog natjecanja za najbolji interijer.

Zagrebački penthouse našao se u finalu prestižne nagrade za najbolji interijer na svijetu, SBID International Design Awards (The Society of British International Design). Riječ je o nagradi koju dodjeljuje struka za najbolja ostvarenja iz svijeta dizajna interijera. Studio Mirjane Mikulec svoj je projekt, kojeg je vodila arhitektica Romana Musić, prijavio na natječaj u kategoriji stambenih prostora.

image
Darko Mihalić

Da je čast biti među najboljima potvrdila je i sama dizajnerica. “Već i sama nominacija u finale ove vrijedne nagrade za naš studio je velika čast i privilegija. Sretni smo i zadovoljni jer je naš rad prepoznat”,izjavila je Mirjana Mikulec. “Ovo je velik poticaj da nastavimo dalje raditi projekte koji se prije svega sviđaju našim klijentima, a opet donositi svježe ideje u unutarnjem uređenju”, nastavila je.

image
Darko Mihalić

Moderan stan tročlane obitelji nalazi se na posljednjem katu zgrade u širem centru Zagreba na lokaciji koja nudi privatnost kao i blizinu svih važnih sadržaja za vlasnike. Stan ima veliku terasu koja nudi veličanstven pogled na grad, a mnogima će pažnju privući veliki uski hodnik u koji su postavljene slike poznatih suvremenih umjetnika te je pretvoren u svojevrsnu galeriju. Betonski stupovi i grede koji su ostali neobrađeni krase glavni adut ovog 160 kvadratnog stana, dnevnu zonu otvorenog koncepta.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

Kako bi se unijela prirodnost i toplina u interijer s crnim akcentima kroz stan je provučen element drva čime je postignut kontrast hladnih i toplih tonova te materijala. Minimalnim izmjenama u tlocrtu stvoren je moderan, ugodan i elegantan dom koji zadovoljava potrebe tročlane obitelji.

Linker
09. travanj 2024 05:56