uređenje doma

Stan po mjeri zaljubljenih: Nana Nadarević otvorila nam je vrata svog doma

Zagrebačka PR menadžerica Nana Nadarević otvara vrata svog doma u širem središtu Zagreba - punog dizajnerskih i sentimentalno važnih detalja - te otkriva da već mjesecima snima emisiju "Sretni prostori" o preuređenju nekretnina koja će se uskoro početi prikazivati na HRT-u.

Premda ima samo 46 četvornih metara, dom 37-godišnje Zagrepčanke Nane Nadarević, regionalne PR menadžerice jednog make-up brenda, i njezinog 37-godišnjeg partnera Silvija Pleštine dovoljno je prostran za sve njihove strasti, ali i trenutačne potrebe jednoipolgodišnje kćerkice Rumi.

image

Nana Nadarević sa suprugom Silvijem Pleštinom i kćerkicom Rumi

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Ovdje živimo već 12 godina. Silvije i ja smo studirali zajedno, a pred kraj studija počeli smo živjeti tu, u njegovom stanu koji se mijenjao zajedno s nama. U početku je to bio studentski punkt u kojem se održalo mnogo dobrih tuluma i samo nam je bilo bitno da imamo mjesto za ekipu i druženje, ali s vremenom kako smo mi postajali zreliji, stan je počeo dobivati nove uloge i zone. Prvo što smo nabavili je udoban i kvalitetan krevet, potom veći stol u blagovaonici, zatim radni kutak, i kao šlag na kraju, došla je mala igraonica za našu Rumi", rekla je Nana Nadarević, kći legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, koju ne muče razbacane igračke jer, kaže, za nju stan ne treba biti neka savršena arhitektonska projekcija. Upravo suprotno, voli vidjeti interijer u kojem je jasno da tu netko radosno živi, a ne smeta joj ni "pohabani" namještaj.

image

Fotografija Naninog oca, legendarnog Mustafe Nadarevića

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Moj svekar, koji je po zanimanju arhitekt, te male greškice naziva titrajima života i ja sam ih naučila tako doživljavati", istaknula je Nana kojoj je najdraži detalj "La Mela" (u prijevodu jabuka) dizajnera Enza Marija koja visi na zidu blagovaonice. Razveseli je, kaže, svaki put kad je pogleda.

"Volim printeve i postere koje smo skupljali kroz godine. No, posebno sam vezana uz obiteljske fotografije i slike koje sam naslijedila", objasnila je Nadarević. I ona i Silvije vole svijetao namještaj, koji se onda uz dekoracije, knjige i okvire sa slikama mijenja poput kameleona.

image

Otkako se rodila Rumi, njezine stvari su dobrim dijelom zauzele stan

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Dovoljno je, ističe, imati malo ljubavi za prostor u kojem se živi i to će se odmah vidjeti. Oboje su veliki zaljubljenici u putovanja, ali kada izbivaju iz kuće, fokus je na novim iskustvima i hrani, a manje na predmetima za uređenje interijera, ali i toga se kroz godine prikupilo.

"Svašta smo znali "tegliti" iz inozemstva i ovom prilikom želim javno zahvaliti Silviju koji mi je uvijek tu bio podrška, čak i kada moja ideja nije uvijek bila najpraktičnija. Znalo se dogoditi da ga na sigurnosnoj provjeri na aerodromu pozovu sa strane kako bi im pokazao što to "šverca" u prtljazi", prepričala je Nana, čija obitelj, doduše, neće još dugo biti u tom prostoru.

image

U stanu imaju svijetlu kuhinju koja otvara prostor

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Rumi ima svoje potrebe, krevetić, kolica, igračke koji nam dodatno "jedu" kvadrate. Ovaj stan je idealan za par, ali za dijete je ipak potrebno više mjesta. Nećkali smo se oko novog stana, jer zagrebačko tržište nekretnina divlja, ali na kraju smo prelomili i odlučili se na kupnju. Našli smo predivan stan u širem centru grada, na njegovom zapadnom dijelu, i jedva se čekam preseliti kako bi Rumi konačno mogla potrčati po većem prostoru. Plan je urediti ga da bude lijep, ali i praktičan. Prečesto vidim stanove koji su dizajnirani kao showroom. Nama treba stan koji će služiti nama, a ne mi njemu. Time ću se voditi pri uređenju. Ne želim materijale oko kojih ću morati stalno "titrati". Ipak imamo malo dijete pa nam trebaju materijali koje je lako održavati", objasnila je 37-godišnjakinja, kojoj je ipak najvažnije da se pri uređenju zadovolje i sve njihove potrebe.

image

Suprug je prije smišljao kvizove za "Potjeru"

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Njen Silvije se, naime, bavi kvizovima. Nekada je pisao pitanja za "Potjeru", a danas smišlja kvizove za razne teambuildinge i evente, što znači da mu je potreban kućni ured i prostor za velike ekrane. Uz brz internet i hrpu knjiga sve mu mora biti osigurano za nesmetan i efikasan rad. U njihovom stanu mnogo prostora zauzima i kozmetika jer Nana ima desetogodišnji staž u industriji ljepote.

image

S dolaskom kćerkice odlučili su i da je vrijeme da pronađu veći stan pa se tako uskoro sele

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Imam previše kozmetike, ali pravdam se da to mora biti tako zbog posla. U dvadesetima, kad sam počinjala raditi, gomilala sam kozmetiku. Sada je to ipak malo racionalnije jer znam što mom licu odgovara i kakav make-up mi pristaje. No, vrlo često sam i bez šminke, pogotovo otkako sam postala majka", kazala je Nana.

image

Nana i Silvijo jako vole putovati, a često su s putovanja donosili raznovrsne ukrasne predmete

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Rumi im je potpuno promijenila život. Dugo su, kaže, uživali u životu i čestim putovanjima. Imali su strahopoštovanje prema roditeljstvu, misleći kako je dijete prevelika obaveza za njih. Međutim, sad kad imaju Rumi ne mogu zamisliti život bez nje, to je posve nova dimenzija ljubavi.

Uz posao i kćerkicu, Nana pronalazi vrijeme i za preuređivanje obiteljske nekretnine njenog partnera u Klisu. Tijekom pandemije su, kao i mnogi drugi, željeli što više vremena provoditi u prirodi. Stoga se uređenje stare kamene kućice u Klisu, koja je u Silvijevoj obitelji više od 120 godina, nametnulo kao logičan slijed. Veliki radovi su gotovi, ali, kaže Nana, još nedostaje pokoja sitnica.

image

"La Mela" talijanskog dizajnera Enza Marija i polica za knjige koju je realizirao Silvije

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Renovacija na relaciji Zagreb - Split bila je sve samo ne lagana. Nismo bili u mogućnosti svakodnevno obilaziti majstore i radove, pa su se neke stvari oduljile više nego što smo željeli. Silvije je na sebe preuzeo komunikaciju s majstorima, a ja uređenje, tako da moram priznati kako je njemu bilo napornije", kazala je Nadarević, kojoj je to bila svojevrsna priprema za ulogu koja ju uskoro čeka. Naime, vodit će emisiju na HRT-u "Sretni prostori".

image

Ikeine kantice za zalijevanje biljaka

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"To je autentična domaća emisija o preuređenju nekretnina, slična najpopularnijim svjetskim serijama o adaptacijama kuća i stanova te dizajnu interijera, ali s hrvatskim protagonistima u stvarnim, domaćim uvjetima i situacijama. Redateljica Jadranka Cicvarić Šiftar okupila je sjajnu snimateljsku i produkcijsku ekipu, na projektu radi i arhitektica Iva Klepo Lepur, čije znanje je ključno za naše renovacije, a mene je dopala čast da vodim emisiju. Snimamo još od prošle godine, a s obzirom na to da sam zaljubljenica u arhitekturu i dizajn, raduje me svaka nova faza. Jedva čekam da "Sretni prostori" ugledaju svjetlo dana na HRT-u", zaključila je Nana.

image

Polica s uspomenama

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Linker
31. ožujak 2024 16:07