ZELENA OAZA

Požežanka osvaja Instagram: Ovako romantičan dom još niste vidjeli

Dobro došli u dom požeške vlasnice Instagram profila Lulu Art Flower, koji odiše toplinom, udobnošću i retro šarmom.

Rijetko tko ima prilike svoj dom podići i urediti doslovce od temelja, i iako će Požežanka Matija Hiršman priznati da je gradnja kuće bila prilično dug i iscrpljujuć proces, rezultati vrijede uloženog truda. Sa suprugom Antunom i kćerkicom Lili danas uživa u jednokatnici od 200 kvadrata, s pogledom na šumu, domom baš po njihovoj mjeri i ukusu, koji odiše toplinom, udobnošću i romantikom. Iz svakog je njegovog kutka vidljivo da je Matija velika ljubiteljica retro namještaja i zelenila, što znaju svi koji redovito prate njezin Instagram profil Lulu Art Flower.

image

Matija Hiršman

ANTUN HIRšMAN

Ova kreativna 34-godišnjakinja, po struci odgojiteljica u vrtiću, u slobodno se vrijeme sve do poroda bavila izradom cvjetnih dekoracija koje su brzo stekle širok krug obožavateljica. Danas je pak u potpunosti posvećena svojoj jednogodišnjoj kćerkici Lili i kovanju novih poslovnih planova. Koji u tako inspirativnom okruženju lako niknu.

DNEVNI BORAVAK

Interijerom dominiraju prirodni materijali i zagasite, pastelne boje.

image

Matija Hiršman u svom čarobnom domu.

ANTUN HIRšMAN
image

Detalji i uspomene su u svakom kutku stana.

ANTUN HIRšMAN

"Kad smo krenuli s gradnjom kuće, inspiraciju sam pronalazila na Pinterestu. No, kako je vrijeme odmicalo, shvatila sam da stvari koje vidim na tim fotografijama koštaju puno više nego što su naše mogućnosti. Pa smo odredili prioritete - bilo nam je važno da naš dom bude funkcionalan te pun svjetlosti i zelenila koje oboje volimo. Nismo trošili novac na novi namještaj jer nam se više sviđaju predmeti s poviješću. Mnogo komada namještaja, koji su već generacijama u našoj obitelji, obnovili smo i prilagodili prostoru. Mnogo toga u našoj kući je preuređeno obiteljsko ‘blago‘, poput kolijevke namijenjene mojoj Lili, u kojoj sam i ja spavala kao beba. U dječjoj sobi nalazi se i kolijevka moje bake, koja je tamo kao ukras, te stari stol koji smo transformirali u prematalicu. Čekajući porod zabavljala sam se obnavljanjem starih komada, koje sam bojila Annie Sloan bojama, koje nisu štetne, a neke smo sjajne komade pronašli i na Hreliću, poput starinskog lustera koji visi u Lilinoj sobi", kaže Matija.

DJEČJA SOBA

Među predmetima koji su već generacijama u obitelji je i Lilina retro kolijevka od pruća.

image

Retro kolijevka od pruća već je generacijama u njihovoj obitelji.

ANTUN HIRšMAN

Sa suprugom Antunom, po struci informatičarem koji se specijalizirao za grafički dizajn, osmislila je i kuhinju - projektirali su i dali izraditi jednostavne, minimalističke donje elemente, dok su gornje zamijenili s nekoliko polica kako prostor ne bi djelovao zagušen namještajem. Zidovi su pak u cijeloj kući ispunjeni slikama cvijeća, koje je Matiji velika strast. Na svom Instagram profilu često dijeli DIY ideje za cvjetne instalacije i ukrase, koji su pravi praznik za oči.

KUHINJA

Kuhinju je bračni par projektirao sam, željeli su jednostavne i minimalističke donje elemente, dok su gornje zamijenili s nekoliko polica.

image

Kuhinju je bračni par kreirao sam.

ANTUN HIRšMAN
image

Matija Hiršman sa svojom djevojčicom.

ANTUN HIRšMAN
image

Bračni par Hiršman obožava minimalizam koji se vidi na svakom koraku.

ANTUN HIRšMAN

Priroda joj je najveća inspiracija za kreativni rad u kojem prati smjenu godišnjih doba, a posebno se veseli jeseni jer je, konstatira, u to doba godine drveće uistinu čarobnih boja. “Oduvijek volim prirodu i cvijeće. Ljubav prema izradi cvjetnih dekoracija nastala je nakon što me moj sadašnji suprug 2015. zaprosio. Odlučili smo organizirati zabavu za goste povodom tog velikog dana, i dok sam dekorirala prostor sasvim sam slučajno otkrila sam da imam dar za izradu cvjetnih aranžmana.

KUPAONICA

Zelenilo dominira svim prostorijama u kući, pa tzako i u kupaonici.

image

Zelenila ne nedostaje ni u čarobnoj kupaonici.

ANTUN HIRšMAN
image

Zlatni puzavac popeo se preko ogledala.

ANTUN HIRŠMAN

Uskoro su ga prepoznali i drugi te sam vrlo brzo otvorila obrt za izradu cvjetnih dekoracija. No njega sam zatvorila jer se planiram posvetiti nekim novim poslovnim izazovima o kojima ću pričati kad za to dođe vrijeme. Trenutno je moj prioritet moja djevojčica - uživam provoditi s njom svaki trenutak i promatrati je kako raste i otkriva svijet”.

TERASA

Dojam udobnosti dat će joj ukrasni jastučići, tepih, svijeće i cvijeće.

image

Terasa je njihova mala oaza na otvorenom.

ANTUN HIRŠMAN

KAKO IZRADITI ZIDNI UKRAS

POTREBNA OPREMA: cvijeće i lišće po želji (pripaziti da se ne koristi otrovno cvijeće poput digitalisa ili rododendrona), drvena podloga, čekić, tkanina (po mogućnosti žutica), prozirna vrećica.

POSTUPAK: Prije otiskivanja izmjeriti okvir u kojem će stajati slika i izrezati tkaninu da odgovara dimenzijama. Na drvenu podlogu staviti tkaninu i na nju cvijet po želji. Preko cvijeta staviti vrećicu i udarati čekićem sve dok iz njega ne izađe sok. Maknuti vrećicu i ukloniti ostatke cvijeta te ponoviti postupak s novim cvijetom ili listom. Nakon završetka prepeglati tkaninu na kojoj je otisnuto bilje i staviti u okvir.

image

Možete napraviti sami.

ANTUN HIRŠMAN
Linker
10. studeni 2023 09:45