KUĆNO DRUŽENJE

Planirate doček Nove kod kuće? Zašto ne biste napravili disko party? Imamo savjete!

Planirate li kućno druženje za doček Nove godine, svečani stol ukrasite u party stilu - inspirirajte se savjetima Ive Žibrat i Dražane Paladin Pavelić, koje predlažu bliješteće kugle i lustere od srebrnih lamela.

Dobra hrana i dobro društvo osnovni su sastojci nezaboravne novogodišnje večere, a da bi se postigao onaj wow efekt među gostima, važan je i - atraktivno dekoriran stol. Zamolili smo Dražanu Paladin Pavelić i Ivu Žibrat, vlasnice kreativnog studija Eventastic, specijaliziranog za organizaciju vjenčanja i drugih svečanih evenata, da za Gloria Delicije kreiraju svečani stol koji će odskakati od tradicionalnog uređenja i impresionirati uzvanike.

image

Iva Žibrat i Dražana Paladin Pavelić

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image

Estetika podsjeća na sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Rezultat je spektakularan - dočekala nas je razigrana party scenografija s diskokuglama i atraktivnim lusterima napravljenim od srebrnih lamela - svojevrsna oda blještavoj klupskoj estetici 70-ih i 80- ih godina prošlog stoljeća. I girlandu zimzelena, postavljenu na sredinu stola, krase minijaturne diskokugle, a kao kontrast srebrnim detaljima odabrale su elegantan crni stolnjak i crne tanjure.

image

Razigrana party scenografija s diskokuglama i atraktivnim lusterima napravljenim od srebrnih lamela

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image

Ubruse u tanjurima svezale su elegantnom crnom satenskom mašnom

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Ubruse u tanjurima svezale su elegantnom crnom satenskom mašnom, u koju su ubacile grančice bora, čempresa i pinusa, a pokraj stola minimalistički okitile nekoliko borova - lampicama i srebrnim lamelama. Od lamela su kreirale i atraktivne lustere koje su objesile iznad svečanog stola, a detalj koji će sve oduševiti svakako su i kartice s duhovitim informacijama o svakom od uzvanika.

Kako raspiriti zabavnu komunikaciju na večeri?

Duhovite i zanimljive opaske o uzvanicima, koje ćete postaviti pokraj svakog tanjura, nasmijat će sve uzvanike i potaknuti međusobnu komunikaciju, što je pogotovo dobrodošlo ako je riječ o grupi ljudi koja se ne poznaje predobro. "Mak obožava horor filmove" ili "Marta se u slobodno vrijeme bavi tarotom" bit će dovoljan detalj da gosti koji sjede jedno pokraj drugog imaju o čemu čavrljati do kraja večeri.

image

Kartice s duhovitim informacijama o svakom od uzvanika.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Savjet stručnjaka

  1. Nabavite dva ili više obruča, ovisno o tome koliko visoku dekoraciju želite. Svaki obruč treba biti za deset centimetara manji od prethodnog. Korišteni su obruči promjera 40, 30 i 20 cm. Mogu biti plastični ili metalni, a za dekoracije većih veličina možete koristiti i plastičnu/gumenu bazu hula hupa.
  2. Obruče oblijepite lamelama. Većina lamela ima po rubu ljepljivu traku, ali ako nema, zalijepite na rub dvostruko ljepljivu traku te je polako lijepite, presavijajući rub oko obruča. Odredite visinu koju želite i odrežite višak resica ako postoji.
  3. Obruče međusobno povežite prozirnim koncem, a najširi objesite na trakicu kojom će biti povezane njegove tri fiksirane strane, kako se dekoracija zbog težine ne bi naginjala na jednu stranu.
image

Od lamela su kreirale i atraktivne lustere koje su objesile iznad svečanog stola

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image

Atraktivni luster od lamela

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Božićni koktel s medenjacima

Sastojci:

  • 1 mjerica likera od peperminta ili mente
  • 1 mjerica kremastog Irish likera
  • pola čaše drobljenog leda
image

Božićni koktel s medenjacima

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Priprema:

Sve staviti u blender i dobro promiješati. Rub čaše namazati s par kapi limuna i umočiti u šećer da imitira led ili stavite mljeveni kokos za doživljaj snijega. Za dekoraciju ubaciti jedan cimet štapić ili medenjak pažljivo urezati i zataknuti za rub čaše.

Linker
09. ožujak 2024 01:06