Obara s nogu

Opet spektakularan! Pogledajte čarobni božićni izlog Saše Šekoranje

Njegove kreacije nesumnjivo će probuditi dijete i u vama te potaknuti znatiželju da očima upijete svaki, pa i najsitniji detalj kreacija kojima ovih bagdana u njegovu izlogu dominiraju bijela crna, zlatna i crvena boja.

Nakon što je proteklog vikenda najavio na društvenim mrežama kako izrađuje i posljednje detalje na njegovu božićnom izlogu cvjećarnice u Dežmanovom prolazu, naš poznati kreativac Saša Šekoranja napokon je usrećio sve one koji su s nestrpljenjem iščekivali ovaj trenutak.

image
PRIVATNI ALBUM

Njegova cvjećarnica "okupana" je božićnim duhom u pomalo ekstravagantnoj verziji, na kakvu smo već navikli i kakva nas uvijek iznova oduševi od poznatog zagrebačkog slikara i stilista cvijeća. I ovoga puta, Saša nam priča neobičnu božićnu priču u čijem su središtu ovoga puta morski motivi. Originalni i maštoviti, baš kakve bismo od njega i očekivali.

Dok je dosad uvijek birao klasične zimske i božićne teme, ove se godine odlučio za nešto posve drugačije: oko svijetlećeg bora okreće se jato zlatnih ribica, rakova, školjki, meduza, hobotnica...

"Ovaj puta sam želio nešto drugačije, novi izazov. Zasitio sam se zimskog ugođaja, Orašara, vrtuljaka, bijelog Božića...", kaže nam poznati umjetnik.

image
PRIVATNI ALBUM

Zagrepčani već odavno znaju kako bi prošetati zagrebačkim Adventom, a ne svratiti u Dežmanov prolaz, do cvjećarnice Saše Šekoranje, bio veliki propust. Njegove kreacije nesumnjivo će probuditi dijete i u vama te potaknuti znatiželju da očima upijete svaki, pa i najsitniji detalj kreacija kojima ovih blagdana u njegovu izlogu dominiraju bijela crna, zlatna i crvena boja.

image

Detalj iz božićni izloga u Dežmanovom prolazu

PRIVATNI ALBUM

VIDEO: Saša Šekoranja savjetuje kako najbolje ukrasiti dom u blagdanskom ruhu

Zlatne ribice, jastozi, jakobove kapice, koralji, morske zvijezde ... i puno, puno sitnih detalja čine da i ove godine Saša Šekoranja ima čarobni božićni izlog u obliku, kako je sam rekao, božićnog akvarija.

"Kako ovih dana ukrašavam Rovinj za Advent, palo mi je na pamet da osmislim nešto morsko. Napravio sam drvene zlatne ribice, oslikao ih i na njih nalijepio listiće od pravog zlata, kako bi sve izgledalo svečanije. Veseli me ideja da netko stane pred moj izlog i zaželi novogodišnju želju od zlatne ribice. I ja sam to napravio, ali želju ne smijem otkriti, jer se inače neće ostvariti", otkrio je Šekoranja.

No, sad kad je izlog gotov, nije gotovo i Sašino kreativno stvaranje, već tek počinje.

image

Inspiraciju je naš poznati umjetnik i florist pronašao u morskom pejzažu

PRIVATNI ALBUM

Naime, kako je otkrio za Gloriju, pored izloga u svojoj cvjećarnici, zagrebački umjetnik i florist pred sobom ima još jedan vrlo izazovan zadatak, a taj je - Advent u Rovinju na temu Božić s mora gdje će Saša, osim centra grada uređivati i rovinjske hotele, a centralna instalacija bit će postavljena u luci.

image

Saša Šekoranja

PRIVATNI ALBUM
Linker
11. travanj 2024 05:33