Kuću na osami u Malibuu, kupila je prije deset godina, nakon razvoda od Orlanda Blooma

 MLS/PLANET/PROFIMEDIA
luksuzna vila

Miranda Kerr prodaje luksuznu kuću koju je kupila nakon razvoda od Orlanda Blooma

Bivša Viktorijina anđelica kuću je platila nešto više od 2 milijuna eura, a sada je prodaje za dvostruko veći iznos. Zdanje od 200 četvornih metara smješteno je na jednom od najljepših dijelova Los Angelesa i nudi potpunu privatnost.

Čak i prema holivudskim mjerilima, jednokatnica australskog supermodela Mirande Kerr, okružena raskošnim krošnjama na padini iznad poznate kalifornijske ceste Pacific Coast, prelijepo je obiteljsko "gnijezdo" kakvo se u Malibuu danas rijetko može pronaći. Nalazi se na samom kraju slijepe ulice i pruža zavidnu razinu privatnosti, a razlog zbog kojeg je njen dom toliko poželjan, privid je da se nalazi daleko od civilizacije premda je smješten nadomak Los Angelesa. Četverosobnu kuću manekenka je kupila je za 2 milijuna eura 2014., godinu dana poslije razvoda od holivudskog glumca Orlanda Blooma.

„Odmah se zaljubila u tu kuću. Sviđao mi se raspored prostorija, visoki stropovi i svjetlost koja dolazi kroz velike prozore” rekla je za lifestyle portal MyDomaine.

image

Dnevni boravak s jedne strane omeđuje kamin, a s druge peterokutni prozori, dok je pod drven i prostoru daje toplu notu

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Zdanje je nekad pripadalo glumcu Jamesu Whitmoreu (pamtimo ga po ulozi ostarjelog robijaša u filmu "Iskupljenje u Shawshanku"), a nakon njegove smrti, manekenka je kupila posjed od njegovih nasljednika. U svoj novi dom na osami preselila se sa sinom Flynnom, danas 12- godišnjakom kojeg je dobila u braku s Orlandom Bloomom. Kada se 2017. udala za osnivača Snapchata, Evana Spiegela, i proširila obitelj za još dva dječaka, Harta koji će u svibnju ove godine napuniti šest godina te četverogodišnjeg Mylesa nastavila je sa suprugom i dječacima dolaziti u svoje "utočište" okruženo raskošnim raslinjem. Ipak, njihov glavni dom je obiteljska vila u losangeleškoj četvrti Brentwood vrijedna 11 milijuna eura, koja je nekada pripadala Harrisonu Fordu.

No njena šarmantna kuća kojom dominiraju svijetli tonovi, ostala je omiljeno obiteljsko gnijezdo kad bi god Miranda i njen suprug poželjeli malo mira, a da se pritom ne udalje previše iz Los Angelesa. Osnivačica kozmetičke linije Kora i njen suprug milijarder, posjeduju nekoliko raskošnih domova uključujući vilu u Parizu, ali i 111 milijuna eura vrijedno imanje u Holmby Hillsu, Australija i u usporedbi s njim njezina stara kuća u Malibuu postaje premalena. Stoga je manekenka ovih dana teška srca odlučila prodati kuću za 4.2 milijuna eura, piše magazin Rob Report.

image

Uz bazen u njenom zelenom utočištu, nalazi se spa centar

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

Jednokatnica se prostire na oko 200 četvornih metara, krase ju golemi prozori i u bijelo oličen unutarnji prostor. Kućom dominira dnevni boravak s drvenim podom nalik na brodski i kamin okružen ugrađenim policama za knjige. Visoki strop nadsvođen gredama pojačava dojam da je prostor okupan svjetlom, a tu je i neobičan, peterokutni zid s prostranim prozorima odakle puca pogled na ocean kroz krošnje, navodi Rob Report. I blagovaonica ima impresivan pogled na ocean, a kliznim, pregradnim zidom odijeljena je od kuhinje.

image

Šank s pripadajućim barskim stolicama nalazi se u blagovaonici

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

U kući se nalaze dvije obiteljske spavaće sobe koje dijele prostranu kupaonicu s drvenim podovima, osvijetljenim stropom i ogromnim popločanim umivaonikom. Kuću krasi dijelom natkrivena terasa koja se prostire se cijelom dužinom a uz nju je bazen s posebnom izgrađenim spa kutkom te kućica za goste.

O tome zašto se odlučila za svijetle tonove u praktički svim prostorijama kuće, bivša Victorijina anđelica koja se okušala i u dizajniranju namještaja, pojasnila je 2021. za Architectural Digest.

"Svijetle boje pružaju neutralnu i bezvremensku osnovu tako da možete ukrasiti prostor prema vlastitom izboru boja, igrajući se tekstilom, umjetničkim predmetima i detaljima po želji. Neutralna paleta također vam omogućuje mijenjanje jastuka, navlaka i boja ovisno o godišnjim dobima, odmoru ili raspoloženju. Upotrijebila sam tkanine za presvlačenje kauča i ležaljki koje se lako mogu čistiti, tako da ne moram brinuti što će djeca napraviti. Zato u kući nema "zabranjenog prostora" za igru”, rekla je Miranda Kerr. Dodala je i to da joj je omiljeni prostor doma kuhinja.

image

Bivša Viktorijina anđelica oduvijek je htjela imati kadu u svojoj spavaćoj sobi

MLS/PLANET/PROFIMEDIA

"Kuhinja je oduvijek srce doma i prostor s najviše radosti. Volimo kuhati zajedno, to je mjesto gdje se svi okupljamo i povezujemo. Neka od mojih najljepših sjećanja na odrastanje bila su s mojom obitelji u kuhinji pa želim da i moji dječaci osjećaju isto", rekla je Miranda koja je ipak odlučila kuću prodati.

Linker
12. travanj 2024 19:09