WESPA SPACES

Kako je tvornica papira postala atraktivan poslovni prostor

Na mjestu nekadašnje tvornice papira na istočnom dijelu grada osmislili su poslovni prostor u skladu s najsuvremenijim svjetskim standardima - gdje se i druži i razmjenjuju ideje - a zidove krasi zelenilo i radovi domaćih umjetnika

Umjetnost i poslovni svijet

Interijer Wespa Spacesa osmislili smo u skladu s dva kriterija - funkcionalnosti i estetike, koja je ukorak sa svjetskim trendovima. Inspirirali smo se coworking prostorima koje smo vidjeli u inozemstvu, a svakako jedan od najdražih elemenata nam je veliki mural zagrebačkog umjetnika Lonca, poznatog po radovima na zgradama u Austrijskoj i Đorđićevoj ulici te u dvorištu Studentskog centra. Uz to, tu su i slike umjetnika Kristijana Gradečkog - koji je tu izlagao, a sad se njegove slike u Wespi mogu i kupiti. U ulaznom dijelu se, primjerice, nalazi i jedna slika Borisa Bućana: kod nas je na posudbi, a u vlasništvu je kolekcionara Marinka Sudca.

image
IVANA NOBILO CROPIX

Bivša tvornica papira

Budući da je na mjestu našeg poslovnog prostora nekada bila Tvornica papira Zagreb (TPZ), restoran u prizemlju nazvali smo Papel - što u prijevodu sa španjolskog znači papir, a i podsjeća na planetarno popularni serijal "Kuća od papira". Tvornička povijest nadahnula nas je i za nazive konferencijskih dvorana Indigo, Manila, Hammer i Bond - jer su to sve vrste papira. I sobe za sastanke nose maštovita imena kao što su Red District (crvena četvrt), Shortcut (prečac), Boredroom (soba dosade) i Ambitious (ambiciozna soba).

image
IVANA NOBILO CROPIX

Kauč za radni elan

Koliko puta ste tijekom radnog vremena poželjeli promijeniti stolac na kojem sjedite ili se premjestiti na neki udobni kauč? Zato je svim našim članovima važna lounge zona u kojoj u opuštenoj atmosferi mogu raditi - primjerice s laptopom na krilu, ali i družiti se i tako spojiti ugodno s korisnim.

image
IVANA NOBILO CROPIX

Stol dobrih ideja

Naše prizemlje zamišljeno je kao ugodno mjesto gdje se stvaraju nova poznanstva i razvijaju poslovne ideje. To se može raditi za stolovima povezanim klupom koja se proteže duž cijelog jednog zida, ali i u intimnijem okruženju koje osiguravaju stolovi i stolci postavljeni unutar djelomično zatvorenih bokseva. Biljke kao što su zlatni puzavci - zakačeni za metalnu konstrukciju koja prekriva jedan zid - prostoru daju dodatnu toplinu.

Linker
17. travanj 2024 14:55