TO SE TRAŽI!

Hit trend u svijetu interijera: Industrijski stil voli boho detalje

Jedan minimalistički, drugi maksimalistički, jedan strog, drugi eklektički razigran. Iako su po mnogočemu čiste suprotnosti, kad se spoje, mogu biti savršena kombinacija.

Sasvim sigurno znate da su boho i industrijski stil među vodećim trendovima u uređenju doma, no jeste li čuli za industrijski boho? Ne, niste pogrešno pročitali, jer spoj naizgled potpuno drugačijih stilova ne samo da postoji već i sjajno funkcionira. Ta kombinacija koja pokazuje da suprotnosti mogu biti sjajan par posljednjih godinu-dvije postaje sve prisutnija, a dokaz za to je i stan u glavnom tajvanskom gradu Taipeiju za čije je uređenje zaslužan arhitekt i dizajner interijera Konstantin Entalcev. Prisjetimo li se osnovnih značajki oba stila, postat će nam jasno i zašto se savršeno nadopunjuju.

image

Feydomov trosjed
Cloud B, 7019 kn,

MEBLO

image

Sofa Borghese, od
41.290 kn

DIZAJNHOLIC

image

Bonsai
199.00 kn

LESNINA

image

Boho apartman

CMYX

Boho ili boemski stil je opušten i ne drži se čvrsto zadanih pravila. Sklon je egzotičnim dekoracijama i rukotvorinama, zelenilu, prirodnim materijalima, mekim linijama i teksturama. Neutralne tonove često spaja detaljima jarkih nijansi, eklektičan je i razigran te odraz maksimalističkog stava "više je više". Industrijski stil je vjeran geslu "manje je više", karakteriziraju ga stroge linije, materijali poput betona i metala, ogoljele instalacije te crna boja koja je rijetko prisutna u boho izričaju.

Ipak, (neobrađeno) drvo, koloristički akcenti i vintage detalji dodirne su im točke, a različitosti razlog zašto jedan s drugim mogu biti savršen spoj. Mana industrijskog stila je da ponekad može djelovati previše hladno i strogo, što boho sprječava prirođenom mu toplinom, opuštenošću i daškom prirode koji unosi u prostor pravim ili umjetnim sobnim biljem. S druge strane, neobuzdani maksimalizam može dovesti do pretrpanosti prostora, potpuno strane industrijskom stilu. Tajna njihovog sretnog spoja je upravo u međusobnom uklanjanju potencijalnih nedostataka onog drugog.

image

Posteljina art decor
200x220 cm, 189 kn
Marble

MARBLE/MIMA

image

Zidna dekoracija Rikky
890.00 kn

PRIMA

image

Vitrin stolić Cork,
model E, 3225 kn

THEMELIA

image

Tepih
Vintage,
899 kn

LESNINA

image

Stropna svjetiljka
Bali, 1690 kn

PRIMA

image

Slavina brončane
boje (br. art.
2985001112),
1863 kn

LESNINA

image

Seraxov
čajnik
Collage,
898 kn

MODUS

image

Makrame
dekoracija, 90 kn

PEPCO

image

Ukrasni
jastuk
70 kn

PEPCO

image

Ogledalo Oliver,
890 kn

PEPCO

image

Komoda Haze brenda Ferm
Living, 13.050 kn

DIZAJNHOLIC

image

Gubijev naslonjač
MR01 Initial Chair,
od 15.450 kn

DIZAJNHOLIC

image

Gubijev naslonjač
MR01 Initial Chair,
od 15.450 kn

MODUS
Linker
22. ožujak 2024 15:22