nema iznenađenja s njim

Isprobale smo užasno zabavnu vožnju! Oduševile su nas sposobnosti i spretnost ovog gradskog šarmera

Na izraz "to je ženski automobil“, nama u "ženskoj“ redakciji diže se kosa na glavi. Zašto? Zato što i mi žene od automobila trebamo isto što i muškarci. Da je ugodan za vožnju, da ima funkcionalan dizajn, da ima dovoljno prostora, da nudi razne gadget opcije i udobnost. I najvažnije, da je pouzdan na cesti!

S tim popisom kvaliteta, odlučile smo za produženi vikend testirati automobil za koji kažu da je veliki automobil u malom, Range Rover Evoque. Otkrit ćemo vam kasnije njegov najjači adut, ali za početak, mi smo ga odlučile izvesti u grad, na brzu cestu, autocestu, na izlet na selo, u zagorske brege, a u konačnici i potpuno offroad. Pitate se zašto? Zato što on to može!

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Kad smo ga tek vidjele na parkingu, prva pomisao je bila "malo je robustan“. No, dok uđete u automobil, upalite ga i čujete taj nježni zvuk, osjetite kako lagano ali sigurno klizi na cesti, shvaćate da je robusnost tu samo da zavara.

Sve što vas okružuje je dizajnirano tako da vam je dopadljivo, user friendly i s nevjerojatno elegantnim estetskim dodirom. Dva touch screena na konzoli omogućavaju vam potpuno personalizirani dojam vožnje. A to svi volimo zar ne? Kad sjednem u auto da prepozna najčešće birane brojeve, da zna koju glazbu najviše slušam, da mogu jednostavno birati i mijenjati medij, da mi je zvuk savršeno ugođen kako za mene tako i za moju nećakinju koja se vozi na stražnjoj klupi u dječjoj sjedalici.

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Kad sam stisnula papučicu gasa na autocesti, shvatila sam što je važna stvar kod ovog automobila. Osjećaj sigurnosti i udobnosti vožnje bez obzira na brzinu je nenadmašan. Povišeni položaj sjedala s druge strane pruža takvu preglednost da konačno shvaćate kako nije problem u veličini. Range Rover Evoque je veliki automobil u malom. Takvu preglednost i osjećaj za prostor teško je nadmašiti.

image
DARKO TOMAS/CROPIX

No, nije ovo samo udoban gradski automobil prekrasnog dizajna. Otkrile smo to kad smo ga izvele na vijagavu seosku cestu u Zagorskim bregima. Produženi vikend bio je idealan za vožnju do Trakošćana i testiranje sportske vožnje po lokalnim zavojitim cestama. Priznajemo, ne osjećamo se baš kao vozačice rallyja, ali apsolutno oduševljava stabilnost i sigurnost s kojom ovaj automobil prolazi kroz zavoje. Zaprašili smo stakla i osjetile kako "baby" rover klizi po cesti.

image
DARKO TOMAS/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX

Nakon cijelog vikenda zaključile smo kako je Range Rover Evoque baš po mjeri modernih vozačica: automobil koji nudi udobnost, pouzdanost, dopadljiv i elegantan dizajn, sportski duh, a zahvaljujući cijelom nizu dodatne opreme, ovaj automobil je poput velikog gadgeta, užasno ga je zabavno voziti.

Evo i naših ocjena!

Kako bi ga opisala Valerija

Karakter: tehnološki napredan i intuitivan za korištenje
Glazba: svako sjedalo ima super sound zvučnik, samo ću to reći
Dizajn: velik, a pregledan i okretan
Prtljažnik: osim prijevoza stvari za piknik, u njemu možete i održati piknik

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Kako bi ga opisala Romana

Karakter: neodoljivi gradski šarmer spreman za akciju i snažan na gasu
Glazba: glasno i jako glasno Harry Styles
Dizajn: veliki automobil u malom, skladno da ne može biti skladnije
Prtljažnik: stanu sve torbe, rezervna oprema za planinarenje a ako treba i dječji bicikl

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Auto Benussi.

Linker
24. travanj 2024 21:45