Bogat program

Znate li što je Pink Day? Kušajte vrhunska vina i maslinovo ulje, ali i ružičaste koktele

U subotu, 20. travnja, od 11 do 20 sati posjetitelji će u zagrebačkoj Laubi moći isprobati više od 150 vrsta rosé vina iz Hrvatske i drugih zemalja, a sve to uz dodatni zanimljiv sadržaj poput Masterclassova.

Stiže 11. po redu festival Pink Day Zagreb. Uz čak 150 različitih vrsta vina iz regije i šire, na festivalu će posjetitelje dočekati i izlagači maslinova ulja na „Green in Pink“ festivalu te izlagači na mini festivalu „Pink Mixology“ gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele. Osim u vrhunskoj ponudi, vinoljupci će kao i svake godine uživati u bogatom programu. Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija na predstavljanju programa istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska, a prisutnima se obratio i kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán.

image

Sve će biti u znaku ružičastog

RENE KARAMAN
image

Žakline Troskot i Sanja Muzaferija, organizatorica festivala

RENE KARAMAN

Na jedinom hrvatskom festivalu ružičastih vina posjetitelji će imati priliku sudjelovati u čak osam radionica i Masterclasseva, a program festivala će se održavati i u tjednu prije festivala - 16. i 17. travnja. Masterclass „Roséi novog svijeta“, nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru, radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“, radionica „Sve o jednoj čaši“ i mnoge druge, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol „10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“ koji moderira poznata „lovkinja“ Morana Zibar.

image

Posjetitelji će moći uživati u više od 150 različitih vrsta vina

Pink Day Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta pa će Lauba tijekom festivala ponovno biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima. Budući da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti festivala bit će Kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, gdje god se nalazili, mogu upoznati s mnogim mladim hrvatskim umjetnicima i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu.

Linker
20. travanj 2024 15:13